Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kattefar: Flemming har otte katte på kost og logi

Flemming Erian fodrer kattene tre gange dagligt. I øjeblikket står der Whiskas tørfoder på menuen. Foto: Bent Warncke
Faaborgenseren Flemming Erian fik for nylig fordoblet sin kattebestand, da en nybagt kattemor ankom med sine tre killinger. Nu prøver han at bordadoptere dem, så de ikke skal aflives.
Annonce

Faaborg: Hvad gør man, når en vildkattemor pludselig møder op på matriklen med sit kuld på tre? Flemming Erian (79), der bor Bjernevej 43 i Faaborg, fik sin datter til at ringe til Dyrenes Beskyttelse for at høre, om de ville tage imod dem.

Det ville de sådan set gerne - de ville sterilisere moderen men kunne ikke garantere, at ungerne ikke blev aflivet ret hurtigt.


Tidligere havde vi kun én af gangen, men sidste år kom der også en vildkat med et kuld, og to af de killinger er blevet hængende

Flemming Erian


- Hvis det er vilde katte, kan internatet ikke komme af med dem. Folk, der henvender sig for at få en kat, vil jo have en, der er tam og til omgås med det samme. Men jeg kan ikke rigtig få mig selv til at aflevere dem, hvis de bare skal aflives. Jeg håber jo, de i stedet kan få et liv et andet sted, fortæller Flemming.

Så indtil videre er kattemoren og hendes killinger indlemmet i den faste stab af katte, der holder til i Flemmings have og i carporten, hvor han fodrer dem tre gange dagligt.

Annonce

Nus, Kelly og Nib

Flemming er tidligere smed og arbejdede bl.a. på Jernvirke. I dag er han pensionist og har boet alene, siden hans kone døde i 2013. Kattene spiller vigtig rolle i hans liv, men de får ikke lov til at komme ind i huset. Hans afdøde kone brød sig ikke om katte, så hvis Flemming og datteren ville have kat, måtte den bo udenfor.

- Så de er ude året rundt, men de er utrolig glade for at være her. Tidligere havde vi kun én af gangen, men sidste år kom der også en vildkat med et kuld, og to af de killinger er blevet hængende, fortæller han.

Bortset fra det nyankomne kuld, har kattene navne - Nus, Kelly og Nib hedder de - navne som hans 6-årige barnebarn har fundet på.

- De små har ikke fået navn endnu, for dem regner jeg jo med, at der er nogle andre, der vil have. Det ville være godt, hvis de kunne komme ud på en gård og fange nogle rotter og mus, siger han.

Annonce

Katte ville vælge...

Der skal en del mad til, når man har 7-8 katte på kost, og Flemming shopper rundt i byens dagligvarebutikker efter de bedste tilbud. I øjeblikket er der Whiskas tørfoder på menuen, fordi SuperBrugsen for nylig havde et kampagnetilbud.

Han serverer også laktosefri mælk, som kattemaver - i modsætning til normal mælk - kan tåle.

Kattene er stadig lidt sky, men når der er mad i skålen, kommer de frem. Foto: Bent Warncke

Den nybagte killingemor er især glad, når han kommer ud med mælkekartonen.

Hovedmåltidet - den flydende mad - får de først serveret ved 22-tiden.

- Og det er der en grund til. Jeg har en kæmpemåge, der hele dagen sidder på lygtepælen ude ved vejen, og den snupper altså den flydende kattemad, hvis den kan se sit snit til det. Så det er først, når den er fløjet, jeg serverer aftensmad, siger han.

Hvis nogen kunne tænke sig at adoptere en eller flere af de tre killinger, så er Flemming Erian altså leveringsdygtig.

- Jeg tror godt, jeg kunne lokke dem ind i en transportkasse og så køre dem ud på landet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce