Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konkurrence: Vind Lyngvilds bog "Alverdens Vikinger"

"Alverdens Vikinger - Dragt, Magt og Pragt" udkom 20. juni. Pressefoto: Frydenlund
Annonce

Faaborg/Haagerup: Vi ved næsten intet om, hvordan vikingerne så ud, eller hvordan de gik klædt. De skriftlige kilder og fundmateriale er langt fra nok til at genskabe et helt kostume, hvor alt fra smykker og frisure og til klædedragt kan kaldes fuldstændig historisk korrekt.

På trods af disse bespænd har Jim Lyngvild valgt at give sit bud på, hvordan 83 vikingeherskere fra både Danmark, Norge, Sverige, England og det østlige Gardarige i nutidens Ukraine kunne have set ud.

Resultatet kan ses i "Alverdens Vikinger - Dragt, Magt og Pragt".

Bogens portrætter er kreative og legende men altid baseret på omhyggelig research og med så stort afsæt som muligt i arkæologiske fund. Jim Lyngvild ved dog godt, at hans fotografier ikke viser vikingerne i historisk korrekte dragter. Det kan slet ikke lade sig gøre.

Formålet med bogen er derfor et helt andet, fortæller han i en pressemeddelelse:

- Når vi møder vikingerne - vores forfædre - ansigt til ansigt, ser vi mennesker ligesom os selv. Forhåbentlig vil mine fotografier inspirere læseren til at læse mere og til selv at gå på opdagelse i de ubeskriveligt mange spændende kilder, der fortæller om denne tid, siger han.

Sammen med hvert portræt præsenteres en kort beskrivelse af den pågældende konges eller dronnings liv. Bogen indledes desuden med et illustreret introduktionsmateriale om vikingernes verden og en beskrivelse af Lyngvilds store projekt.

Alverdens vikinger udkommer i forlængelse af Nationalmuseets opdaterede vikingeudstilling, skabt i samarbejde med Jim Lyngvild, og som både medførte stor debat og store publikumsfremgang for museet.

Annonce

Vind bogen

Du kan vinde et eksemplar af bogen her i Ugeavisen Faaborg. Du er med i konkurrencen, hvis du kan svare rigtigt på spørgsmålet:

Hvor mange vikingeherskere optræder i bogen?

Send dit svar til redaktion@uaf.dk senest den 2. juli, eller aflever besvarelsen i mediehuset, Kanneworfs Gaard, Torvet 8b, Faaborg. Husk at oplyse, navn, adresse, telefonnummer og evt. mail-adresse.

Held og lykke!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce