Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mads Holdgaard bliver løsgænger efter opløsning af Alternativets partiforening

Mads Holdgaard, Line Gessø, Anne Marie Dahler, Ditte Tholle og Frederik Balslev - klar til at gå til valg for Alternativet i Faaborg-Midtfyn Kommune ved valget i 2017. Nu er projektet nedlagt, og Mads Holdgaard fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen. Arkivfoto
Meget få på mødte op ekstraordinær generalforsamling. Ingen ønskede at tage over i bestyrelsen, og dermed er der ikke basis for at forsætte det politiske projekt.
Annonce

Faaborg: Alternativet er færdige i lokalpolitik. Den lokale partiforening har nedlagt sig selv, og dermed står det lokale kommunalbestyrelsesmedlem Mads Holdgaard uden politisk bagland og bliver nu løsgænger i kommunalbestyrelsen.

I en pressemeddelelse oplyser Holdgaard og afgående formand for Alternativet i Faaborg-Midtfyn Anne Marie Dahler:

- Projektet Alternativet har undergået store forandringer her i starten af året. Indtil årsskiftet handlede det for os om opnåelse af resultater, valg af ny politisk leder og om at skabe en bevægelse - men efter lederskifte og den efterfølgende splittelse af partitoppen befinder Alternativet sig i en overlevelseskamp både national og lokalt. Lokalt er vi på kort tid gået fra at have godt 80 medlemmer til 30 medlemmer dags dato. En medlemsflugt, der tydeligt vidner om, at stridighederne i partitoppen har konsekvenser lokalt.

- Vi er blevet for få! Den samlede lokalbestyrelse har opbrugt sine organisatoriske kræfter og har med indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling af 30. april forsøgt at række ud efter medlemmer med tid, lyst, tro og kræfter til at trække partiet Alternativet op over den næste store bakketop og ind i en ny æra. Med den ekstraordinære generalforsamling havde vi brug for i fællesskab at få afklaret om partiforeningen skulle leve videre.

- Meget få mødte desværre op til den ekstraordinære generalforsamling d. 14. maj, og generalforsamlingen besluttede enstemmigt at nedlægge partiforeningen. Alle aktiviteter samt foreningens økonomi overdrages til storkredsen. Opløsningen betyder samtidig, at Alternativets lokale medlem af kommunalbestyrelsen Mads Holdgaard overgår til en position som løsgænger.

Holdgaard og Dahler understreger i pressemeddelelsen, at man lokalt er helt enige om og har en gensidig forståelse omkring ovenstående beslutninger og at det på ingen måde skyldes uoverensstemmelser.

- Der er ingen tvivl, om at den uskønne ”skilsmisse” i Alternativets politiske-ledelse har efterladt os lettere desillusioneret og på et svagere værdi-politisk-fundament. De mange konflikter har drænet os alle for motivation, energi og efterlader mange med en skepsis på projektet, skriver de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce