Annonce
Ugeavisen Faaborg

Med Heartland i hjertet

Heartland lagde torsdag ud i regnvejr. Foto: Michael Bager
18.000 gæstede festivallen ved Egeskov. De nød paletten af oplevelser og passede godt på den gamle slotspark
Annonce

Egeskov: 18.000 mennesker fik en forrygende oplevelse ved Egeskov, da det deltog i den fjerde udgave af Heartland Festival.

- Vores gæster har passet godt på Egskovs gamle park, og vi fik konstateret at den kan holde til regn og mudder. Det kunne humøret også, vi har mødt lutter glade mennesker, siger Janne Villadsen, udviklings- og kommunikationsansvarlig for festivallen.

- Vi slutter den fjerde udgave med glade mennesker og en samlet oplevelse, som, vi aldrig synes, har stået stærkere. Vi er stadig en ny festival, der lærer hele tiden, men i år føler vi, at vi har ramt et niveau, hvor sammenspillet mellem de fire programmer; music, art, talks & food og atmosfæren på Egeskov er gået op i en højere enhed. Så vi glæder os allerede til næste år og til at gense mange af vores 18.000 gæster, siger hun videre.

For gæsterne er det alsidigheden af oplevelser, hvad enten det er musik, kunst eller mad, der virker så tiltrækkende:

- Det hele er jo bare sindssygt hyggeligt, og så er det civiliseret, bemærker Kasper Munck, 35 år og selvstændig messebygger fra København.

For anden gang var han på Heartland sammen med kæresten Mette Damsgaard, 34 år og marketingschef i et emballagefirma. Parret bor hos venner i Espe, mens de er på Fyn.

- Vi joiner med en gruppe på omkring 20 venner, og vi nyder, at her er plads, rent og pænt og lækker mad. Det er egentlig ikke for musikkens skyld, for programmet er lidt tamt, men der er noget familieagtigt over hele stemningen her, siger hun.

Kollegerne fra restaurant Spiselauget i Aarhus, Mia Simonsen, 28, og Hannah Vig, 24, var blandt andet på festival for at passe vinbaren Mas Vino for gode venner, og sover i telt på campingpladsen.

- Jeg er ellers ikke festivaltypen, men her er rene toilettet og gode badefaciliteter, og i det hele taget er der noget luxuriøst over Heartland. I aftes så jeg for eksempel et lysoptog med en gruppe hvidklædte mennesker. Det var vildt smukt. Der er sådan en helhed over Heartland, hvor der også bliver tænkt i de små detaljer, siger Mia Simonsen.

Også fra et kommunalt syn er festivallen en succes, konstater borgmester Hans Stavnsager (S), der selv arbejdede som frivillige på Heartland:

- Vi har netop besluttet at forlænge samarbejdsaftalen med Heartland i yderligere tre år. Det betyder, at vi støtter med en million kroner om året. De penge, føler jeg, er givet godt ud, for vi har blandt andet stillet krav om, at 80 procent af de råvarer, der bruges i køkkenerne, skal være købt på Fyn, og at de foreninger, der tjener penge på at sende medlemmerne på opgaver på pladsen, skal være fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Og så skal der være plads til vores ambassadørkorps, som bruger festivallen til at reklamere for os som tilflytningskommune.

Heartland annoncerer det første navn til næste års program i september. Festivallen ligger i 2020 fredag den 29. maj til søndag den 1. juni.

Tina Dickow ved Heartland 2019. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce