Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mig og mit fodboldhold: Leifs lange lange liv med biler og fodbold

Det er godt 16 år siden, Leif Ottesen var på sin foreløbig eneste fodboldtur til Madrid - og han glemmer aldrig besøget på det legendariske stadion Santiago Bernabéu. Foto: Palle Søby
Leif Ottesen spillede i barndomsårene fodbold i Kværndrup - og det gør han stadig, selv om han er blevet 78 og i dag bor i Faaborg. Han har været været mange år i bilbranchen - og været glødende Real Madrid-fan siden sidst i 50'erne. I dag sælger han krukker på Bjernevej sammen med sin kone, Kirsten Sofie.

Faaborg: Leif Ottesen har solgt uendelig mange biler og spillet og set uendelig mange fodboldkampe i sit 78 år lange liv.

Han er oprindelig kværndrupper og boede lige over for den gamle fodboldbane, hvor han spillede i alle barndomsårene.

Som blot 17-årig flyttede han til København og blev uddannet shippingmand hos AP Møller.

Annonce

Da AP Møller købte Roulunds Fabrikker i Odense, sagde Leif Ottesen ja til at blive flyttet til den fynske hovedstad, hvor han skulle lave månedlige indberetninger til rederiet.

Det var i Odense, han skiftede til bilbranchen, da han kom ind i sin fætter Finn Ottesens  bilforretning på Sdr. Boulevard. Senere blev han Nissan-forhandler som en del af Byrgesens Auto i Dyrup, og da han solgte sin anpart til Byrgesen, blev han kontaktet af Fehr, hvor han blev ansat som opkøber af brugte biler.

Leif Ottesen havde siden en lang årrække i Ringe, først som chef for Fehrs afdeling i byen og siden hos Bilcenter Fyn på Odensevej.

Han er egentlig gået på pension, men driver stadig lidt bilsalg fra Leif Ottesen Automobiler på Odensevej i Faaborg.

Kasketten fra Mærsk er et kært klenodie for Leif Ottesen som minde om hans unge dage, hvor han uddannede sig til shippingmand hos AP Møller i København. Foto: Palle Søby

Nå, men tilbage til fodbolden. Han har holdt med Real Madrid lige siden klubbens glorværdige epoke, hvor de vandt Europa Cup for mesterhold fem år i træk i 1956-1960.

- Det var et fantastisk hold med med navne som Puskas, di Stéfano og den lille venstre wing Francisco Gento. Jeg så alle kampene i fjernsynet. Det var dér, jeg blev fascineret, og det har holdt sig lige siden. De havde en spillestil, der passer godt til den måde, jeg synes, man skal spille på: Direkte og frem over stepperne, hvor Barcelona spiller sådan lidt mere frem og tilbage, siger Leif Ottesen.

Højdepunktet som Real Madrid-fan?

- Jeg husker specielt Europa Cup-finalen i 1960, hvor Real Madrid vandt 7-3 over Eintracht Frankfurt. Det var en helt fantastisk kamp - i Madrid kalder de det stadig klubbens største kamp nogensinde, siger Leif Ottesen.

Dine største idoler hos Real Madrid?

- Raul var en fantastisk fodboldspiller. Ellers er det nogle af de første idoler, Puskas, di Stéfano, Gento - og så målmanden Icer Gasillas. Og Ronaldo i nyere tid.

Om serien

Historien om Leif Ottesen er femte afsnit i serien "Mig og min fodboldklub".

Tidligere har vi fortalt om Hans Martin Møller (Liverpool FC), Jesper Bugge Kold (Aston Villa), Steen Nielsen (Borussia Mönchengladbach) og Linda Ellegaard (Bayern München).

Da Leif Ottesen boede i København som ung, spillede han i Fremad Amager, og da han flyttede til Odense, begyndte han at spille i OB.

- I Fremad Amager spillede jeg ynglinge, 1. og 2. års senior. Jeg nåede at få 50-kampsnålen. Vi spillede blandt andre mod Frem-drengene, men de var for gode og dannede næsten stammen på landsholdet. Det var rigtig sjovt dér søndag formiddag i Sundby Idrætspark. Det var kult med øl og pølser - det var nogle fantastiske år, husker Leif Ottesen.


Det var dér, jeg blev fascineret, og det har holdt sig lige siden. De havde en spillestil, der passer godt til den måde, jeg synes man skal spille på: Direkte og frem over stepperne, hvor Barcelona spiller sådan lidt mere frem og tilbage.

Leif Ottesen, Real Madrid-fan siden sidst i 50'erne


En anden sjov oplevelse fra årene i Fremad Amager og København var venskabskampen mellem Stævnet og Brasilien - et sammensat københavnsk hold mod de brasilianske verdensmestre fra VM i 1958 i Sverige.

- Det var en sommeraften i 1960, og der var 50.000 tilskuere i Parken. Brasilien vandt 4-3 og havde både Garincha og Pelé med på deres Europa-turne. Det var en af de sjove oplevelser, fremhæver Leif Ottesen.

Midt i 70'erne flyttede han tilbage til Kværndrup, hvor han tog den store tørn som formand for Kværndrup Boldklub i årene 1977-1995.

Siden 1978 har han også spillet fodbold i Kværndrup - hele vejen igennem på oldboys, superoldboys, veteraner, superveteraner og så videre. I dag er han æresmedlem i klubben og spiller på "bronzeholdet" i en privatturnering med klubber som Tved, OB, Korup, TPI og altså Kværndrup.

- Vi spiller tirsdag klokken 10 og får mad bagefter, så vi kender efterhånden hinanden. Vi træner stadig søndag formiddag - nogle af de andre er ikke engang fyldt 40, så det er jo et lidt andet tempo, og jeg er blevet den ældste, fortæller Leif.

Kasketten fra Mærsk og strømperne fra Madrid er et par souvenirs, der siger noget væsentligt om Leif Ottesens liv. Foto: Palle Søby

Fodboldholdet i Kværndrup er også udgangspunkt for de fodboldrejser, Leif Ottesen har været på stort set hvert andet år siden 2001. De tager typisk af sted i Kristi himmelfartsferien - og konerne er altid med.

De har været i Bergamo, to gange i Lissabon, Madrid, Malaga, Napoli, Mallorca, Malta, Venedig, Sicilien og to gange i Barcelona.

Turen til Madrid i 2005 er eneste gang, Leif Ottesen har oplevet Real Madrid live.

- Det var dengang, Thomas Gravesen spillede for klubben. Bernabeu stadion er meget stejlt, og da vi kom ind, gik min kone fuldstændig i koma, da hun kiggede ned. Så vi måtte sidde oppe ved en af betonstolperne, der holdt afsnittet over os, husker Leif med et grin.

- På næsten alle rejserne var vi inde og se en fodboldkamp, og på mange af rejserne spillede vi selv mod et lokalt hold på vores eget niveau.

I dag bor Leif Ottesen her på Bjernevej 16 i Faaborg, hvor han sammen med sin kone, Kirsten Sofie Jensen, driver firmaet Kiso Keramik og Krukker. Foto: Palle Søby

For godt 10 år siden flyttede Leif Ottesen fra Kværndrup til Bjernevej 16 i Faaborg, hvor han bor med sin kone, Kirsten Sofie Jensen - i hendes forældres hus.

Det her er i dag det mest synlige bevis på Leif Ottesens mangeårige kærlighed til Real Madrid - strømperne købt i fanshoppen på Santiago Bernabéu stadion i Madrid. Foto: Palle Søby

- Det er et fantastisk sted, lige ned til vandet. Det må jeg indrømme, selv om jeg er kværndrupper, griner Leif Ottesen.

Sammen har Leif og Kirsten Sofie i foråret startet firmaet Kiso Keramik og Krukker.

Så efter et langt liv med biler og fodbold er der kommet et nyt element ind i Leif Ottesens liv: Krukker.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Hvad skal du finde på? De her bøger er gode at give i barselsgave og dåbsgave

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Stjerne-skuespillere lægger stemmer til ny udstilling på Øhavsmuseet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Peter Bjerggaard fandt sin niche efter filmuddannelse på VUC Fyn Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Udskudt flere gange: Nu lægger Faaborg rammer til Danmarks første outdoor-topmøde

Ugeavisen Faaborg

Ny bar åbner i gamle, kendte lokaler: Nu skal drengedrømmen udleves

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Hvorfor er dine billeder så grimme, og hvorfor er dine spørgsmål så dumme?

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når ingenting ligger fast

Ugeavisen Faaborg

Premiere på ”Hvor kragerne vender” - om bohemeliv og livet på landet

Ugeavisen Faaborg

Fjernstyrede modellastbiler i Faaborg Minibys gader

Midtfyns Posten

Pizzeria pludselig lukket: Nu står bygning og pizzaovn klar til ny lejer - du skal bare have dejen med

Midtfyns Posten

Se læsernes dejlige sommerbilleder: De første vindere i fotokonkurrencen

Ugeavisen Faaborg

Moonjam var Billums sommergave til Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Smag på øl og ost på Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Vinsmagning på cykeltur

Ugeavisen Faaborg

Meditativ koncert i Svanninge Bakker

Ugeavisen Faaborg

Open by night med festligt musikprogram: Gøgl, tilbud og strejf af X Factor

Ugeavisen Faaborg

Maskiner kunne ikke klare opgaven: Nu skal "firbenede kratryddere" holde Svanninge Bakker fri for brombær og gyvel

Ugeavisen Faaborg

Ugens Indspark: At være rektor på Faaborg Gymnasium er lidt som at holde med Danmark ved EM

Ugeavisen Faaborg

Gå i H.C. Andersens fodspor: Kom med på skattejagt i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Faaborg rakte efter stjernerne - og nåede dem (næsten)

Ugeavisen Faaborg

Til bords med biblioteket: Digitale litteraturgodbidder på Instagram

Ugeavisen Faaborg

10 meter langt maleri bliver til: Kæmpekunst i Tulip-bygningen

Ugeavisen Faaborg

Pop-up shop: Kropsterapi og reiki-healing

Annonce