Annonce
Ugeavisen Faaborg

Miniattraktion i Dyreborg: Preben Bladts drillepinde pryder sommerlandet

Med kærlig hilsen til de bredrumpede på "Kavallergangen". Foto: Torsten Cilleborg
Livsnyder Preben Bladt går rundt og sætter humoristiske skilte op i sommerhusområdet ved Dyreborg - bare for at give folk noget at snakke om.
Annonce

Dyreborg: Mange steder i sommerhusområdet ved Dyreborg har folk lagt mærke til finurlige små skilte, malet på brædder og affaldstræ.

"Kavallergangen" står der f.eks. på et træskilt på en meget brugt og lidt smal sti mellem sommerhusene og badestranden, Her finder man også et lille maleri af en - skal vi sige - bredmåset dame med påskriften "Max bredde 120 cm".


Nogle synes, de er sjove, andre bliver lidt forargede, og så må del vel være en slags kunst.

Preben Bladt, livsnyder.


"Lurebusken" står der på et bræt anbragt i den busk, som nøgenbadergruppen "De hvide Engle" klæder om ved, før damerne, året rundt, hopper i vandet.

Lurebusken står der på skiltet, hvor "De Hvide Engle" lægger tøjet før nøgenbadning. Foto: Torsten Cilleborg

"Løbbes vandtermometer" står der kort derfra på et udhulet bræt med marmorkugler. Tæller man kuglerne op, får man en indikation på hvor varmt vandet er, en kugle pr. grad. Og her får man måske antydningen af, hvem der står bag "drillepindende" for "løbbes" er et gammelt sønderjysk ord for marmorkugler. Manden bag det hele er også sønderjyde.

Annonce

Livsnyderens kærlige hilsner

69-årige Preben Bladt stammer oprindelig fra Toftlund, men har efterhånden haft sommerhus i Dyreborg i 22 år, hvor han nu bor fast og gæstfrit som erklæret livsnyder.

- Så har folk jo lidt at snakke om, og det skal man ikke kimse af, fastslår han med et karakteristisk, skælmsk glimt i øjet.

Referencen på stenen Linse er vist ikke til at tage fejl af. Foto: Torsten Cilleborg

- Nogle synes, de er sjove, andre bliver lidt forargede, og så må del vel være en slags kunst, udleder han.

Engang imellem forsvinder der er skilt eller to.

- Det kan være, nogle er blevet trætte af at se på dem, eller måske har de brugt som som brænde på et bål på stranden, men så laver jeg bare et nyt og sætter op. Jeg har god tid, forsikrer den tidligere indehaver af Spedition Bladt i Odense, som også er kendt som sleeping partner for Eddie Szweda i Midtfyns Bryghus.

Annonce

Bevidste stavefejl

Preben Bladt elsker de godmodige drillerier. Nogle gange laver han bevidste stavefejl, f.eks. når han skriver et ekstra "l" i "Kavallergangen" "Her bor en sno", altså uden "g".

- Så har folk jo også det at snakke om, konstaterer han.

Bevidste stavefejl giver folk lidt ekstra at tale om. Foto: Torsten Cilleborg

Sommerhuset på Ternevej vidner også om hans kreative og lidt frække humor. Under postkassen står en stor hvid sten med så runde former, at den sagtens kunne lede tankerne hen på en svulmende barm, og ser man det ikke selv ved første øjekast, er der hjælp at hente, når man opdager de rødmalede bogstaver "Linse".

På en hylde, som er påmonteret sommerhusvæggen, er udstillet ting og sager, Preben Bladt går rundt og finder. Der er en historie bag dem allesammen, og tilsammen udgør de ifølge det skilt, han har sat op, "Dyreborg Geologiske Museum".

En af de skiftende udstillinger ved sommerhuset. Foto: Torsten Cilleborg

- Der er skiftende udstillinger, forklarer han om baggrunden for, at der under avisens besøg både er keramik og glas og et ræveskind på hylden.

- Jeg havde jo ellers tænkt, at jeg skulle gemme mig bag anonymiteten ligesom dem, der satte hvalhalen op i Faaborg. Nu må jeg så se, hvordan jeg klarer mig igennem, at Ugeavisen har afsløret mig, siger han - uden at se meget nervøs ud.

Advokatpassagen er til ære for kammeraten, advokat Jan Holmén, der tit skyder genvej fra sit eget sommerhus, for at nyde en forfriskning og få en snak med Preben Bladt. Foto: Torsten Cilleborg
En nabo synes, der blev kørt for stærkt på de små veje. Preben Bladt er kommet hende til undsætning med denne opfordring til travle bilister. Foto: Torsten Cilleborg
En marmorkugle pr. grad. Så har man en idé om badevandstemperaturen. Foto: Torsten Cilleborg
Mie Busch har en trekantformet grund, som Preben Bladt har sat dette skilt på. Foto: Torsten Cilleborg
Studser folk over stavemåden, er det kun godt, mener idémanden bag. Foto: Torsten Cilleborg
En kærlig hilsen til "De hvide Engle" der klæder om ved busken før nøgensvømmeturen. Foto: Torsten Cilleborg
"Skovflåtstien" kan måske få folk til at vælge et anden sted at gå, og så har skiltet egentlig tjent sit formål. Foto: Torsten Cilleborg.
Måske et advarselsskilt, måske ikke politisk korrekt. Nu får værket lov at stå i haven hjemme hos Preben Bladt på Ternevej. Foto: Torsten Cilleborg
Måske en huskeseddel til ophavsmanden selv? Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce