Annonce
Ugeavisen Faaborg

NaboGO skudt i gang fra Faaborg Gymnasium

NaboGO blev lanceret på Faaborg Gymnasium i fredags. Pressefoto
Fredag blev NaboGO - en kør sammen-tjeneste - lanceret fra Faaborg Gymnasium
Annonce

Faaborg: Som den første Kommune på Fyn, har Faaborg-Midtfyn Kommune indgået et samarbejde med firmaet NaboGO. Kommunen vil gerne fremme samkørsel blandt kommunens borgere, og fredag blev tjeneste lanceret på Faaborg Gymnasium.

NaboGO matcher dem, som skal samme vej – hvad enten man skal med én gang eller leder efter et lift til den faste hverdagstransport. Som chauffør udbyder man sine tomme sæder og får tilskud til biludgifterne fra dem, der kører med. Som lifttager kan man indtaste sin sædvanlige rute og tidspunkter, og så kan man anmode om at køre med, hvilket chaufføren kan bekræfte med få klik i appen.

De mange digitale mødesteder i appen gør det let at finde hinanden som chauffør og passager. Rejseplanen er integreret i appen, så hvis der ikke er et lift, ser man alternative muligheder med offentlig transport.


Det er jo megagodt for miljøet, og det gør jo også, at man lærer nogle andre mennesker at kende end bare sin normale omgangskreds, fordi man kører med nogen.

Maja Sofie Jakobsen


Prisen er sat ud for en fast kilometertakst, og betalingen overføres automatisk fra lifttager til chauffør, når turen er færdig. Appen er gebyrfri i Faaborg-Midtfyn, i kraft af det samarbejde, kommunen har indgået med NaboGO.

Annonce

Godt for gymnasiet og miljøet

Ved lanceringen på Faaborg Gymnasium  blev der både holdt oplæg, quizzet om samkørsel, mobilitet i Danmark og i Faaborg-Midtfyn samt NaboGO-appen. Efterfølgende valgte 26 elever sig som brugere af ordningen.

Nogle af dem var Maja Sofie Jakobsen, 1. E, og Alberthe Veggerskilde, 1.C.

Maja Sofie Jakobsen og Alberthe Veggerskilde skrev sig op til NaboGO ved arrangementet. Pressefoto

- Jeg synes, det lyder som en rigtig god idé. En måde, hvor man kan lære nogle nye mennesker at kende, men også en mulighed for at hjælpe hinanden og spare en masse brændstof og CO2 og gøre det nemmere, siger Alberthe Veggerskilde.

- Det er jo megagodt for miljøet, og det gør jo også, at man lærer nogle andre mennesker at kende end bare sin normale omgangskreds, fordi man kører med nogen, siger Maja Sofie Jakobsen.

Rektor for Faaborg Gymnasium, Jesper Hasager Jensen, glæder sig over, at muligheden for samkørsel er gjort lettere.

- Vores gymnasies placering er en stor motivation. Der er hele tiden udfordringer med busforbindelser. Når man bor i et udkantsområde, kører bussen måske én gang hver anden time. Jeg tænker, at samkørsel kan være med til at løse den udfordring. Vi har i lang tid presset politikerne, for at de skal finde en løsning på mobilitetsudfordringer herude, men måske er samkørsel en lettere løsning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce