Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nu kan turister og lokale leje klimavenlig delebil på Faaborg Havn

Delebilen på havnen i Faaborg er klar til udlån. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fra mandag den 15. juni kan lystsejlere og andre besøgende i Faaborg gør brug af en ny og klimavenlig delebil, der holder på Faaborg Havn. Delebilen er en forsøgsordning, der kører i fire måneder, for at forbedre mobiliteten i Faaborg.
Annonce

Faaborg: Mange besøgende og lystsejlere, der ligger til Faaborg Havn, spørger til, hvordan man kommer rundt på Faaborg-egnen og det øvrige Fyn. På turistkontoret i Faaborg, har man gennem årene flittigt henvist til Fynbus eller cykeludlejning, men det tilfredsstiller ikke altid turisternes behov.

Det forstår formand for Faaborg-Midtfyn Kommunes mobilitetsprojekt Brian Bisgaard (S) godt:

- Det er kun nogle få attraktioner, der ligger på busruterne, og så er der langt mellem busserne sammenlignet med de store byer, hvor mange af vores turister kommer fra,” fortæller han i en pressemeddelelse.

Sådan gør du

  1. Download appen "TADAA! Car"
  2. Book, betal og lås bilen op via appen
  3. Kør

Som et forsøg på at forbedre mobiliteten på Faaborg-egnen og gøre det endnu mere attraktivt at besøge Faaborg, har kommunalbestyrelsen derfor godkendt en forsøgsordning i fire måneder for at se, hvordan der bliver taget imod en delebil i Faaborg. Det drejer sig om en el-delebil, der kommer til at holde ved Faaborg Havn.

- Det giver den besøgende en nem, billig og tilmed grøn løsning. Det er mit håb, at bilen kommer rigtigt meget ud at køre i hele vores kommune. Nu bliver det i hvert fald nemt for sejlere og andre turister at besøge turistattraktioner andre steder i kommunen, lyder det fra Brian Bisgaard.

Kommunalbestyrelsen vedtog i maj 2020, at turistsæsonen og sommeren 2020 skulle være prøveperiode. Det er også muligt for borgere i Faaborg at bruge bilen i prøveperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce