Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny driftsleder i naturfond: - Naturen har medvind lige nu

Skovfoged Sanne Frederiksen er pr. 1. november ansat som driftsleder i Aage V. Jensen Naturfond. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Sanne Frederiksen fra Faaborg er ny driftsleder i Aage V. Jensen Naturfond
Annonce

Fyn/Sønderjylland: 1. november tiltrådte Sanne Frederiksen stillingen som driftsleder i Aage V. Jensen Naturfond. Her får hun til opgave at tage vare på fondens naturområder i Sønderjylland og på Fyn og ikke mindst sikre, at de udvikler sig i den retning, fonden ønsker.

- Og så vil det være mig, der har den daglige kontakt med lodsejere, myndigheder, kvæggræsserlav, forskere og ikke mindst publikum, fortæller Sanne Frederiksen, som glæder sig til at tage hul på opgaven.

Helt konkret skal hun stå i spidsen for driften af Æbelø, Gyldensteen Strand, Ølundgård, Snarup Mose, Sundbakkerne, Vitsø på Ærø, Bundsø og Mjels Sø på Als og Filsø i det vestjyske.

Sanne Frederiksen kommer fra et job som skovfoged og naturformidler i Svanninge Bjerge, hvor hun i mere end 10 år har forvaltet og formidlet naturen. Her har hun været med til at omlægge områder fra skovdyrkning til vildskov med græsning. Blandt andet med et fokus på øget biodiversitet.

- Og de erfaringer vil jeg naturligvis kunne tage med videre i mit nye job, siger hun.

For Sanne Frederiksen har det altid været en hjertesag at inspirere mennesker til at bruge naturen.

Blå bog

Sanne Frederiksen, 53 år og bosat i Faaborg.

Har to børn på hhv. 17 og 20 år.

Uddannet skovfoged og har arbejdet som sådan på sydfynske godser i mange år.

Senest har hun været ansat hos Bikubenfonden som skovfoged og naturformidler i Svanninge Bjerge i mere end 10 år.

Har tidligere arbejdet med skovbrug i blandt andet Nepal.

I fritiden er Sanne Frederiksen også udpræget naturmenneske og udfolder sig blandt andet som sejler, vandrer, rytter og havemenneske.

- Her i løbet af coronakrisen har naturen virkelig fået medvind. Og i virkeligheden tror jeg, det har været undervejs i mange år. Mange har fået øjnene op for den ro og styrke, man får, når man giver sig hen til at være i naturen. Derfor håber jeg, at det her øgede fokus varer ved, så endnu flere får lyst til at bruge naturen, siger hun.

- Og første skridt til at danskerne bruger naturen er at sikre, at den findes og bliver passet på. Og den del har jeg altid værdsat at arbejde med, siger hun.

Vi skal dog også passe på naturen for naturens egen skyld.

- Også selv om det er områder, vi som mennesker ikke skal ud og boltre os i. Det er vigtigt, at vi har steder, hvor naturen får ro, siger hun.

Sanne Frederiksen kommer til at passe sin nye stilling med udgangspunkt fra Gyldensteen Strand på Nordfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce