Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny legeplads klar til indvielse fredag

Steffen Bech (t.v.), varehuschef i Føtex, og havnechef Lasse Olsen glæder sig over det nye åndehul, som legepladsen på et hjørne af slagterigrunden bliver. Foto: Palle Søby
Salling Fondene har via Føtex i Faaborg givet en donation på 200.000 kroner til den nye legeplads på slagterigrunden over for Faaborg Røgeri Café. Fredag 14. juni klokken 10 er der festlig indvielse af legepladsen, som er dobbelt så stor som den gamle legeplads. Der er kaffe, brunsviger, frugt og juice, og du kan kramme både en isbjørn og en boksehandske.
Annonce

Faaborg: Mens det meste af slagterigrunden er i venteposition, er der et lille hjørne, hvor der nu for alvor sker noget nyt. Noget, der giver nyt liv til området. Den gamle legeplads, der tidligere lå lidt klemt inde i et hjørne ved de gamle slagteribygninger over for Faaborg Røgeri Café, er lige nu ved at blive udvidet til tæt på det dobbelte. Et stykke af det nye åbne areal, hvor der fornylig er sået græs, er inddraget, og her er et splinternyt legetårn til 200.000 kroner netop i disse dage ved at blive færdigmonteret.

De 200.000 kroner er en donation, som Salling Fondene via Føtex i Faaborg har givet til den nye legeplads.

- Lige pludselig har vi fået en lækker, attraktiv plads her. Det synes jeg da er fedt. For mig at se er det her en af byens mest attraktive pladser ud over Torvet, siger Steffen Bech, varehuschef i Føtex i Faaborg, som er ejet af Salling Group.

- Salling Group har en agenda med det her. De vil gerne ud og være tættere på folk, og derfor investerer de i sådan noget. Siden 2011 har Salling Fondene på den måde givet en milliard kroner til velgørende formål. Og Føtex i Faaborg vil gerne være en aktiv medspiller i byen, fortsætter Steffen Bech.

- Projekt har ligget i skuffen hos kommunen, der længe har ønsket at lave det, men de har ikke rigtigt penge til at købe sådan noget her. De kan lettere finde penge til at lave grønne arealer. Derfor er det et fantastisk samarbejde, der nu fører til, at vi kan indvie legepladsen, siger varehuschefen.

Den gamle legeplads i baggrunden sættes i stand og gøres forsvarlig for børnene, og så er der inddraget et stykke af det store grønne område, hvor der er sat et helt nyt legetårn op. I alt udvides legepladsen til tæt på det dobbelte. Foto: Palle Søby
Annonce

Vigtigt åndehul

Også havnechef Lasse Olsen glæder sig over nyskabelsen.

- Jeg ser mange muligheder med den store grønne plads, der nu er kommet på slagterigrunden, og jeg er sikker på, at byens borgere og vores gæster vil tage godt imod den. Jeg håber, at legepladsen kan blive liggende også på længere sigt. Den er et væsentlig tilbud til vores gæster. Den bliver brugt rigtig meget om sommeren, og den ligger lige ud for gæstebroen, hvor der ligger over 50 både om sommeren, plus de 100 både, der ligger herovre. Så potentielt er der omkring 300 gæster, der vil kunne bruge legepladsen, fremhæver Lasse Olsen.

- Vi mangler tilbud til børnefamilierne. Men nu forskønner vi pladsen og gør den mere attraktiv, så den kan blive et åndehul for vores turister, der kommer sejlende, og det er trods alt 40.000-50.000 om året. Heraf er der jo også en hel del børnefamilier, og vi vil gerne have endnu flere. De sejler jo typisk efter, hvor der er godt at være for børnene, og her er Marstal et godt eksempel med deres kæmpe legeareal, nævner havnechefen.

Annonce

Grillhus og gammel båd

Han har nogle yderligere planer, som måske kan blive til virkelighed næste sommer.

- Min plan er at få sat et grillhus op, hvor folk kan sidde og spise og grille i tørvejr. Og så kunne jeg godt tænke mig at finde en gammel båd, som kan gøres sikker for børnene, og så kan den blive en del af legepladsen. Når året er omme, ser vi, hvad der står på bundlinjen, og så kan det være, vi skal investere i grillhus næste forår. Grillhuset vil også være et tilbud til byens borgere og institutioner, hvor de kan sidde i læ om vinteren, siger Lasse Olsen.

Den gamle legeplads bevares, men legeredskaberne er renoveret og gjort forsvarlige, og pladsen bliver shinet op.

- Legepladsen er konstrueret sådan, at det er flytbare elementer, hvis arealet på et tidspunkt skal bruges til noget andet i fremtiden. Men det vil jo være fedest at have legepladsen tættest på turisterne, påpeger Steffen Bech.

Korinth Entrenørfirma og KPT Montage i Morud er netop ved at gøre legepladsen færdig og montere det nye store legetårn fra legeredskabsfiramet Uno Uniqa Group i Faxe. Foto: Palle Søby
Annonce

Line: Godt vi har Føtex!

Nærmeste nabo til den nye legeplads er Line Klivager i røgericafeen.

- Det er fedt for byen, og det er noget, alle kan få glæde af. Så kan man tage børnene eller børnebørnene med herned og lege. Også den gamle legeplads blev benyttet rigtig meget, selv om den var begyndt at se lidt træt ud. Det er dejligt, at vi har Føtex, som gerne vil gøre noget for byen. Det er så flot, når nu kommunen og havnen ikke selv har råd til at købe de nye legeredskaber, siger Line Klivager.

Den gamle legeplads shines op, og det nye legetårn er sat op på et stykke af det nye store grønne område på slagterigrunden. Her er der sået græs, og her er der ved at blive lavet en midlertidig vej, som skal erstatte Vestkaj, der i første omgang lukkes i to måneder til sommer. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce