Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nye forpagtere rykket ind i Avernakø Havnecafé

Selv om ingen af de tre er uerfarne i restaurationsbranchen, er det kun Asbjørn Auring Grimm (t.h.), der er uddannet. - Asbjørn laver sindssyg god mad, og så er det Tobias (t.v.) og mig, der skal sørge for stemningen, shake nogle cocktails, spille noget musik og den slags, siger Oskar Emil Olsen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Oskar Emil Olsen, Asbjørn Auring Grimm og Tobias Vinsten fra København er de nye forpagtere af Avernakø Havnecafé. Officielt slår de dørene op d. 11. juni, men allerede i weekenden var de første gæster forbi.
Annonce

Avernakø: Oskar Emil Olsen, Asbjørn Auring Grimm og Tobias Vinsten bor til daglig i København, men denne sommer skifter de livet i storbyen ud med en tilværelse som caféforpagtere på Avernakø. Avernakø Havnecafé åbner officielt 11. juni, men allerede i weekenden var en del af de lokale forbi for at prøve konceptet af, så forpagterne kan lære stedet og køkkenet at kende.

Oskar Emil Olsen var med de første år, da en flok unge københavnere for et par år siden kastede sig ud i forpagtningen af Café Lyø Den Gamle Skole. Siden da har det kriblet i maven for at gøre noget lignende igen.

- Jeg skrev til Mads Rye Sletbjerg (turistmanager, red.) og spurgte, om han vidste, om der var noget ledigt på øerne. Og i vinter skrev han så, at havnecaféen var ledig på Avernakø, fortæller Oskar Emil Olsen.

Sammen med barndomsvennen Tobias Vinsten tog han over for at inspicere stedet, og de to var klar til at skrive under med det samme.

- Vi kom ind med færgen og så, hvordan caféen lå dér i vandkanten. Det var nemt at sige ja, siger Tobias Vinsten.

Det skal være sådan, at man bliver overrasket over udvalget. Man kan både få det sikre og noget, der udfordrer. Et sted derimellem tror jeg.

Asbjørn Auring Grimm

Annonce

Held i uheld

Indtil for ganske nylig manglede makkerparret dog stadig en kok. Men for halvanden måned siden blev de kontaktet af Asbjørn Auring Grimm. Han er kok og tidligere køkkenchef på Designmuseet i København, men han mistede sit job, da statsministeren lukkede Danmark ned på grund af coronasmittefare.

- Vi er jo rigtig mange kokke i den situation. Jeg brugte lige en dag eller to på at være frustreret og ked af det, og så dukkede det her projekt op. Det er bestemt tillokkende med en sommer med luft under vingerne, siger han.

Også her var der ifølge Oskar Emil Olsens udsagn tale om ”kærlighed ved første blik”, og de tre har nu kastet sig ud i det fælles projekt.

Annonce

Plads til alle

På menuen finder man blandt andet bagt mørksej, en ærterisotto, dagens suppe og en kæmpe tartelet. Derudover er der et usædvanlig velassorteret udvalg af øl og vine.

- Det skal være sådan, at man bliver overrasket over udvalget. Man kan både få det sikre og noget, der udfordrer. Et sted derimellem tror jeg, vi rammer ret bredt, siger Asbjørn Auring Grimm.

Prislejet forsøger de at holde på et niveau, der betyder, at selv den store familie har mulighed for at lægge vejen forbi.

- Vi har i hvert fald ikke taget priserne fra København med. Vi vil gerne have, at det her bliver et sted for alle og ikke bare vores egen sommergesjæft, siger Oskar Emil Olsen.

Der bliver naturligvis både lokalt kød og grønt på menuen.

De tre nye forpagtere har planer om en sommerfest 8. august med livemusik og lækker mad.

- Måske griller vi et lam eller noget. Der bliver i hvert fald fest og ballade, siger Asbjørn Auring Grimm.

Nu glæder de nye forpagtere sig bare til at slå dørene op.

- Vi har sat hele sommeren af til at være her. Og vi lukker ikke, før der ikke er flere gæster, lyder det.

Forpagterkontrakten skal genforhandles hen over sommeren, men de nye forpagtere håber at vende tilbage næste år, hvis alt går vel.

Asbjørn Auring Grimm er tidligere musiker og har udgivet flere album, men han skiftede branche og blev kok. - Det er sjovere at lave mad, og så kan man gå liiiidt tidligere i seng, siger han. Foto: Maria Retoft Pedersen
Oskar Emil Olsen er kommet på Lyø gennem hele sin barndom, hvor familien har et sommerhus. Men denne sommer er det Avernakø, der trækker. Foto: Maria Retoft Pedersen
Cafeen åbner officielt for gæster 11. juni. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fredag var forberedelserne i fuld gang inden åbningen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Vejret har været fantastisk, siden de nye forpagtere kom til øen, og det er de ret godt tilfredse med. Foto: Maria Retoft Pedersen
Sådan ser den ud, kæmpetarteletten. Foto: Maria Retoft Pedersen
Placeringen lige i vandkanten var svær at stå for. Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce