Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ondskab, venindeskab og den Gud, der hedder Petrunya

I ”Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya” bliver Petrunya set for første gang, da hun fanger det trækors, den lokale præst smider i vandet. Mændene er rasende – kvinder plejer ikke at deltage i jagten på korset – og det ender i vanvid i den lille nordmakedoniske by.
Mange tilbud til de filmglade i Helios i denne uge.

Faaborg: Vil du opleve ondskab? Eller en ung kvinde, der skal dø, men lever intenst og oplever stor kærlighed? Eller måske lære tre veninder at kende, der sent i livet indser, at livet har langt mere at byde på, end de havde troet? For slet ikke at tale om, at du kan få chancen for at møde den Gud, hvis navn er Petrunya.

Det er selvfølgeligt Heliosbiografen, der tilbyder alle disse oplevelser i den kommende uge, så det er bare om at vælge, hvad du vil blive klogere på.

Ondskaben møder du i ”Joker” med Joaquin Phoenix i rollen som Batmans nemesis. Den vises i den store sal hele denne uge, onsdag dog kun som eftermiddagsforestilling klokken 14.

Annonce

I den lille biografsal kan du se den meget roste ”Milla” om teenageren Milla, der skal dø. Hun forelsker sig i en noget ældre stofmisbruger, og anmelderne hæfter sig ved den fremragende beskrivelse af både de unge og Millas fortvivlede forældre.

”Den australske film er et på samme tid et voksent og purungt drama om at skulle dø og så alligevel leve”, skriver Bo hr. Hansen bl.a. i Filmmagasinet Ekko.

Weekendens eftermiddagstilbud er dels familiefilmen ”Bigfoot”, dels dokumentaren om det danske verdensnavn Lukas Graham. Om den skriver BT’s Kristian Dam Nyaard bl.a.:

”En fed, sjov og flere steder kuldegysfremkaldende oplevelse at følge den danske popsensations vej mod verdensherredømmet."

Kom med i madklub

Fra på mandag kan du se FilmFyn-filmen ”Madklubben” med de fremragende skuespillere Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad som tre veninder, der har kendt hinanden lige siden skoletiden. De er i deres livs efterår og slås med hver deres. En bliver forladt af sin mand juleaften, en anden er den evige single, som fornægter alder, mens den tredje lever i minderne om sin afdøde mand.

Madklubben med tre fremragende skuespillere i hovedrollerne - Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad – en støttet af FilmFyn og optaget dels her på Fyn, dels i Italien, hvor de tager på madkursus.

I filmen følger vi dem på madkursus i Syditalien, hvor de – midt i virvaret – opdager, at livet har langt mere at byde på, og at det aldrig er for sent.

Sidste tilbud er noget så sjældent som en nordmakedonisk film, ”Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya”.

I en lille landsby smider den lokale præst hvert år i januar et trækors i floden. Hundredvis af mænd springer i for at fange det, da det siges, at held og succes vil følge manden, der fanger korset resten af hans dage. Et år springer Petrunya også i vandet og formår at fange korset til de mange konkurrenters store vrede.

Helvede bryder løs, men Petrunya står fast. Hun vandt korset - Gud skal vide, at hun kan bruge lidt held - og for første gang bliver hun faktisk set.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce