Annonce
Ugeavisen Faaborg

Parkinsondans: Det her er den bedste medicin

Birgitte Mikkelsen leder parkinsondans i Forum Faaborg her onsdag formiddag. I uge 39 og 40 er hun dog på kursus. Foto: Palle Søby
I to år har Birgitte Mikkelsen kørt parkinsondans i Forum Faaborg. Deltagerne bliver "glade i låget" og får frigivet glædeshormonet dopamin, så de har det bedre resten af dagen.
Annonce

Faaborg: - Hvis jeg spørger lægen, siger han:

- Den eneste medicin mod parkinson er motion, motion, motion.

Det fortæller Kurt Kløverpris, der har været med i de to år, Birgitte Mikkelsen har kørt parkinsondans i Forum Faaborg.

Nu er hun i gang med tredje sæson, og det foregår hver onsdag klokken 11-12 på første sal i Forum Faaborg. Dog skal hun på kursus i uge 39 og 40, så her er der ingen dans.


Hvis jeg spørger lægen, siger han: "Den eneste medicin mod parkinson er motion." motion, motion.

Kurt Kløverpris, deltager i parkinsondans i Forum Faaborg


Carsten Kristensen har også været med de to første sæsoner:

- Det er vældig godt for mig som parkinsonpatient. Det får mig til at flytte benene. Musikken gør, at jeg bedre kan flytte benene, men det kniber lidt med koordination med både arme og ben. Jeg får det bedre af at være med her. I starten var jeg ellers lidt skeptisk og tænkte: "Skal vi nu også til at gå til det her - det kan jo hurtigt blive for meget". Men jeg er blevet bidt af det, fortæller Carsten Kristensen.

Birgitte Mikkelsen sammen med to af de trofaste deltagere på holdet: Til venstre Kurt Kløverpris og til højre Carsten Kristensen. Foto: Palle Søby

Det forstår man godt, for der er god stemning og fart over feltet, når Birgitte Mikkelsen leder dansen til musik af navne som Doris Day, Shakin Stevens, Johnny Madsen, Beatles og mange flere.

- Der er både nyt og gammelt, og det skal være noget, de kender og kan synge med på. Det er "glad i låget-dans". Når man danser og hører god musik, bliver glædeshoromonet dopamin frigivet, og det betyder, at de har det bedre resten af dagen, fordi de har dopamin i kroppen, forklarer Birgitte Mikkelsen.

Annonce

Bliv glad igen

Hun har flere lignende tiltag på vej.

- 8. oktober starter jeg op med Ree Happy for folk, der har haft en blodprop eller en hjerneskade. Som navnet siger, handler det om, at de skal blive glade igen. Folk kan deltage i kørestol, rollator, hvad som helst. Det bliver også noget med musik og dans, men mere hvor folk sidder ned, forklarer hun.

Ree Happy foregår også i Forum Faaborg. Det kører under AOF, så det er her, man skal melde sig til.

Endelig skal Birgitte Mikkelsen nu på kursus i ballroom dance for folk med sklerose, så det er hendes plan at starte det op i løbet af vinteren.

Birgitte Mikkelsen leder parkinsondans i Forum Faaborg nu på tredje sæson. Foto: Palle Søby
Carsten Kristensen kan mærke, at han får det bedre af at gå til parkinsondans i Forum Faaborg. Foto: Palle Søby
Birgitte Mikkelsen leder parkinsondans i Forum Faaborg. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce