Annonce
Ugeavisen Faaborg

Pulsen op og skuldrene ned: 23 veteraner fra hele landet på vildmarkscamp i De Sydfynske Alper

23 veteraner fra hele landet deltog i vildmarkscampen. Foto: Valdemar Steengaard Hansen fra DIF Soldaterprojekt
For nylig prøvede 23 veteraner fra hele landet kræfter med den faaborg-midtfynske vildmark. Det er Dansk Idrætsforbund og Faaborg-Midtfyn Kommune, der står bag campen, som hjælper fysisk eller psykisk skadede veteraner med at bruge naturen i hverdagen.

Svanninge: Røg fra bål, træklatring og mudrede mountainbike-spor.

I weekenden 7.-9. maj har der været fuld knald på friluftsaktiviteterne i De Sydfynske Alper, nærmere bestemt Svanninge Bjerge. Her har 23 veteraner fra hele landet nemlig været på vildmarkscamp, hvor pulsen kom op – og skuldrene ned.

Formålet med vildmarkscampen er at skabe et trygt og inkluderende fællesskab for en gruppe af skadede veteraner og inspirere dem til at være aktive. Det fortæller Andreas Carlsen, som er konsulent ved DIF Soldaterprojekt i en pressemeddelelse.

Annonce

- Mange skadede veteraner har en tendens til at isolere sig, men når man bringer dem ud i naturen, kan de sænke skuldrene, mens de lytter til vinden i trætoppene og fuglenes sang. Og finder de roen, så finder de også glæden og energien til at være en del af fællesskabet.

En af de 23 veteraner, som deltog i campen, er Niels Jørgensen fra Odense.

Der var flere forskellige aktiviteter for veteranerne at deltage i. Foto: Valdemar Steengaard Hansen fra DIF Soldaterprojekt

- Jeg har haft en fantastisk oplevelse med det rigtig gode sammenhold, der har været på campen. Der er mange gode aktiviteter, men samtidig har folk haft mulighed for at trække sig, hvis de blev for trætte i hovedet. De andre forstår, hvad man har oplevet, og man skal ikke nødvendigvis forklare sig. Det synes jeg, har været guld værd, siger Niels Jørgensen, som var udsendt til Kosovo i 1994.

Et helle midt i naturen

Det er DIF Soldaterprojekt og Faaborg-Midtfyn Kommune, som er gået sammen om at afholde vildmarkscampen for fysisk og/eller psykisk skadede veteraner. Campen i Svanninge Bjerge har tiltrukket veteraner fra hele landet. Det kan vi godt være stolte af i Faaborg-Midtfyn, mener borgmester Hans Stavnsager:


Mange skadede veteraner har en tendens til at isolere sig, men når man bringer dem ud i naturen, kan de sænke skuldrene, mens de lytter til vinden i trætoppene og fuglenes sang. Og finder de roen, så finder de også glæden og energien til at være en del af fællesskabet.

Andreas Carlsen


- I Faaborg-Midtfyn ønsker vi, at flest mulige skal være tilfredse med livet. Derfor har vi også et særligt fokus på at støtte de mennesker, der af den ene eller anden årsag kæmper med noget. Deltagerne på vildmarkscampen har alle gjort en stor indsats for vores land, og vi vil gerne støtte dem til mere livskvalitet gennem blandt andet gode oplevelser og sociale aktiviteter. Her har vi som kommune med vores fantastiske natur og stærke fællesskaber gode kort på hånden – og jeg er utrolig glad for, at det blandt andet resulterer i tiltag som dette, siger borgmesteren.

Udover Vildmarkscampen for veteraner arbejder DIF Soldaterprojekt og Faaborg-Midtfyn Kommune også på at oprette en SafeZone i Faaborg-Midtfyn. Her vil veteraner have mulighed for at deltage i outdoor-aktiviteter i selskab med ligesindede i trygge rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Naturen giver operationspatienter ro: Erfaringer fra OUH får plads på særudstilling på Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce