Annonce
Ugeavisen Faaborg

Skolehistorie dokumenteret i Vester Aaby

Holdet bag skiltet er fra venstre Mogens Lysholt (layout), Torkil Jensen (formand for Skovgaardfonden), Gerda Nielsen fra Vester Aaby Sogns Folkemindesamling samt Niels Krogh (fondsansøger og indkøber af diverse ting for projektet). Foto: Jørgen Gundertoft

Vester Aaby: Den første skole i Vester Aaby blev bygget i 1691 - den lå mellem landevejen og kirken, og det var baron Frederik Trolle fra godset Brahetrolleborg, der lod den opføre.

Den historie - og resten af Vester Aabys skolehistorie - kan man nu læse om på et skilt, som netop er blevet opsat på borgerpladsen, der ligger på hjørnet ved Skadegaardsvej.

Mellem 1800 og 1902 lå skolen på Jens Nielsensvej 2, og i 1902 lod Vester Aaby Sogneråd opføre en skolebygning med to klasseværelser på Faurshøjvej 3. Den nuværende centralskole på Svendborgvej 357 kom til i 1960 som konsekvens af en folkeskolelov vedtaget i 1958.

Annonce

Alt det og meget mere kan man læse om på tavlen. Mange har bidraget til projektet, der er sponseret af Skovgaardfonden. Tømrermester Kenneth Krogh har sponseret montagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce