Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sort, dansk komedie og italiensk magi i Helios

Der er stærke navne på rollelisten i "De frivillige". Fra venstre Søren Malling, Christopher Læssø, Jacob Lohmann og Anders Matthesen. Foto: SF
Annonce

Faaborg: Torsdag den 13. juni er der Danmarkspremiere på "De frivillige", der er optaget bag tremmerne i Assens Arrest.

Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns (Jacob Lohmann) er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling har de et fængselskor, hvor den indsatte Niels (Anders Matthesen) er selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp med Niels om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.

"De frivillige” er en kulsort komedie instrueret af den prisbelønnede instruktør Frederikke Aspöck. Ud over Jacob Lohmann og Anders Matthesen er bl.a. Christopher Læssø og Søren Malling på rollelisten. Filmen er en Biografklub Danmark-film, og den vises til og med søndag den 23. juni.

Familiefilmen "Mysteriet om hr. Link" er på plakaten i weekenden. Foto: UIP
Annonce

Italiensk realisme

Hele ugen vises det italienske drama "Lazzaro den lykkelige", der følger en ung mands ihærdige forsøg på at være et godt menneske i en verden styret af penge.

Historien starter i et slags feudalsamfund, hvor den godmodige Lazzaro arbejder døgnet rundt i markerne. Tiden står nærmest stille omkring Lazzaro og hans fæller, der under den strenge markis Alfonsina de Luna, kæmper for at overleve. Da markisens søn stikker af, danner Lazzaro og ham et sjældent venskab. Deres veje skilles dog, og de efterfølgende begivenheder er så dramatiske og overraskende, at den uskyldige Lazzaro må rejse gennem både tid og rum for at blive genforenet med sin ven.

"Lazzaro den lykkelige" er noget så sjældent som mødet mellem et periodedrama, en science fiction-fabel og en italiensk samfunds-kommentar. Instruktør Alice Rohrwacher fik Cannes-prisne for bedste manus.

Annonce

Familiefilm om Hr. Link

Stop-motionfilmen "Mysteriet om Hr. Link" er på plakaten i weekenden 15. og 16. juni. Vi følger Sir Lionel Frost, der er utrættelig i sine bestræbelser på at bringe sandheden om Loch Ness Uhyret og andre skabninger for dagen. Lidt uheldigere når det gælder at fremskaffe beviser. Det har hidtil forhindret hans optagelse i den prestigefyldte Optimaternes Klub. Men denne gang er han sikker. Men i sit opgør med formanden Lord Piggot-Dunceby tager det ene ord det andet, og pludselig står de to gentlemen med et væddemål, og så går turen ellers jorden rundt i bedste Jules Verne-stil i kampen for at finde det sagnomspundne Shangri-La og Himalayas mytiske yetier. De danske stemmer leveres bl.a. Jens Jacob Tychsen som Sir Lionel, Danica Curkic som Adelina Fortnight og Pilou Asbæk som den særdeles menneskelige Hr. Link.

Weekendens anden familiefilm er "Aladdin".

Hele ugen vises den italienske Cannes-vinder "Lazzaro den lykkelige" - realisme med social kant. Foto: Camera
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce