Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sortér korrekt på genbrugsstationen: Fejlsortering er dyrt for genbruget

Den 1. februar i år åbnede Ringes nye genbrugsstation på Kielbergvej. 5-10 procent fejlsorterer på kommunens genbrugsstationer, oplyser Henriette Eickstedt, afdelingschef i FFV Renovation. Foto: René Johansen
Hvis du ikke sorterer korrekt på genbrugsstationen, skal der betales for at få eftersorteret materialer, og regningen ender hos os alle sammen.

Faaborg-Midtfyn: Fejlsortering på genbrugsstationerne betyder, at mange ton papir, pap, plast og glas ikke bliver genanvendt, og at FFV må betale dyrt for at få eftersorteret materialer, der ellers kunne være udnyttet.

- Vi oplever desværre en stigende mængde fejlsortering. Langt de fleste sorterer korrekt, men 5-10 procent fejlsorterer. Det er så meget, at det går ud over kvaliteten og vi får kasseret flere og flere læs, siger Henriette Eickstedt, afdelingschef i FFV Renovation A/S, i en pressemeddelelse.

Selskabet starter nu en lille kampagne for at få alle til at sortere korrekt. Her opfordrer FFV brugerne på genbrugsstationerne til at spørge, hvis de er i tvivl.

Annonce


Det er aldrig flovt at spørge, og personalet på genbrugsstationerne er ikke politi. De er der for at hjælpe.

Henriette Eickstedt, afdelingschef i FFV Renovation


- Det er aldrig flovt at spørge, og personalet på genbrugsstationerne er ikke politi. De er der for at hjælpe, og man behøver ikke at være genbrugshaj for at komme på vores pladser. Så der er ingen dumme spørgsmål, siger Henriette Eickstedt.

Pap med mere

En af de hyppige fejl er flamingo i papkasser. Man har købt et nyt apparat og skal af med emballagen. Så ryger papkassen med flamingo og måske noget plast ned i papcontaineren.

- Pap er et værdifuldt materiale, som kan vi sælger videre til papirfabrikker og FFV får en lille indtægt, som er med til at holde taksterne nede. Men hvis der er for meget andet affald i, vil fabrikkerne ikke have pappet, og så skal vi i stedet betale for at få det eftersorteret. Det er både skidt for pengepungen og miljøet, konstaterer Henriette Eickstedt.

Annonce

Rest efter sortering

En anden klassiker er, at alt for meget ryger i containeren ”rest efter sortering”. Der ligger pap, papir, plast, metal, tøj og andet, der kunne være genanvendt.

- Det er superærgerligt, for når først det ligger i containeren, er der ingen vej tilbage. For den enkelte tager det måske et minut lige at sortere tingene fra, mener Henriette Eickstedt.

Annonce

Alle er med til at betale

Hun tilføjer, at fejlsortering fra de få går ud over de mange.

- Alle er med til at betale de ekstra udgifter for at få gode materialer eftersorteret i stedet for at genanvende dem. Vi genanvender også for miljøets skyld, og det er jo en fælles sag, påpeger Henriette Eickstedt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Bryllup

Annonce