Annonce
Ugeavisen Faaborg

Store danske filmfolk bag Helios’ tilbud i denne uge

Karen-Lyse Mynster og Jesper Christensen spiller guldbrudeparret, der fejres i et sydfynsk forsamlingshus. Flot fest, indtil hemmelighederne begynder at vælte frem
Annonce

Faaborg: Store danske filmfolk har skabt to af de film, du kan se i Helios-biografen i denne uge:

Søren Kragh-Jacobsen har skrevet og instrueret ”Lille sommerfugl”, Viggo Mortensen har instrueret og spiller hovedrollen i ”Falling”. Kragh-Jakobsen kalder sin film et ”komediedrama”, Mortensens film er et drama uden det formildende ”komedie”.

”Lille Sommerfugl” har premiere torsdag klokken 11 - det tidlige tidspunkt hænger sammen med, at Faaborg Musikforening om aftenen afvikler årets traditionsrige julekoncert med Helene Blum og Harald Haugaard i Helios’ store sal.

Annonce

Guldbryllup i sydfynsk forsamlingshus

”Lille Sommerfugl”tager sit udgangspunkt i landmanden Ernst og hustruen Louises guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste.

I hovedrollen ses Jesper Christensen. Med er bl.a. også Karen-Lise Mynster og Mia Lyhne. Desuden medvirker mange fynboer som statister i filmen, der er støttet af FilmFyn. - "Og dem er de glade for", siger filmens producer Mikkel Jersin - ”De optræder overalt i vores film og har gjort guldbrylluppet i forsamlingshuset på Sydfyn så rumlende og vidunderligt levende.”

Annonce

Falling

I ”Falling” henter John Peterson (Viggo Mortensen) sin aldrende far, Willis, i lufthavnen. De to skal tilbringe tid sammen i Johns hjem i Los Angeles for at finde et godt sted til Willis at gå på pension. Hurtigt viser det sig, at de to generationer af Petersons har meget forskellige syn på tilværelsen..

Viggo Mortensen har instrueret Falling og spiller også den ene hovedrollerne. Som hans far ses i den anden bærende rolle veteranen Lance Henriksen, en amerikansk landmand, der har helt andre værdier end sin homoseksuelle søn.

Anmelderne er delt, men blandt de begejstrede er Politikens Kim Skotte, der skriver: "Sjældent er demens blevet skildret så nøgternt og klogt på film som i Viggo Mortensens instruktørdebut." I Weekendavisen skriver Bo Green Jensen bl.a.: "Til og med er Falling en bevægende film om tid og familie. [...] Det er en formidabel debut."

Annonce

Lukas Graham & Jagten på Kong Vinters Krystal

Weekendens eftermiddagsfilm er dokumentaren om Lukas Graham og julefilmen ”Jagten på Kong Vinters krystal”.

Anmelderne er enige om at anbefale den, bl.a. skriver Helle Sihm fra Dagbladenes Bureau, at filmen også er ”egnet til voksne og med sin stemningsfulde sødme vil kunne sætte alle generationer i en tiltrængt julestemning."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce