Annonce
Ugeavisen Faaborg

To danske filmpremierer i Helios denne uge

Trine Dyrholm i rollen som Erna, der drager afsted i Første Verdenskrig for at beskytte sin kun 17-årige, godtroende søn. Foto: Jo Voets
Annonce

Faaborg: Corona har forsinket og udskudt en masse film, så på den baggrund er det overraskende og imponerende, at Helios kan byde på to danske filmpremierer i denne uge. Den første er ”Erna i krig” fra Første Verdenskrig med Trine Dyrholm i hovedrollen, den anden er Jørgen Leths ”I walk,” der tager sit udspring i jordskælvet i Haiti i 2010, der ændrede Jørgen Leths liv radikalt.


Hun klipper sit hår og bytter identitet med en deserterende soldat for at følge og beskytte Kalle. Inden længe bliver Erna en del af den sønderjyske deling og går i krig.


Det danske krigsdrama ”Erna i krig” med premiere torsdag 29. oktober er filmatiseringen af Erling Jepsens roman af samme navn. Første Verdenskrig raser i Europa. Tyskland mangler soldater, og de dansksindede sønderjyder bliver indkaldt. En af dem er Ernas godtroende søn Kalle på 17 år. Erna fastholder lægens ord om, at Kalle er for dum til krig, men uden held.

Da ingen vil lytte til hende, tager Erna et drastisk valg. Hun klipper sit hår og bytter identitet med en deserterende soldat for at følge og beskytte Kalle. Inden længe bliver Erna en del af den sønderjyske deling og går i krig.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, og foruden Trine Dyrholm ses Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen i de bærende roller.

Annonce

Leths filmiske testamente

”I Walk” – med premiere fredag - går tæt på Jørgen Leth, og vi følger, hvordan den 83-årige filmmager håndterer alderdommen med en forsat spirende livslyst. Jørgen Leth har selv beskrevet filmen som sit filmiske testamente, og den går også tilbage til instruktørens tidlige filmrødder og har bl.a. nye klip med cykelrytteren Ole Ritter og tennisspilleren Torben Ulrich. Filmen vises også lørdag og søndag kl. 14.

Annonce

Familien Bigfoot

Weekendens familiefilm er animationsfilmen ”Familien Bigfoot” om Bigfoot, der er blevet berømt, og som vil bruge sin nye status til at gøre noget godt: Han demonstrerer mod et firma, som vil bore efter olie i et naturreservat i Alaska. Bigfoot forsvinder dog pludseligt sporløst, men familien er nær.

Animationsfilmen 'Familien Bigfoot' er en fortsættelse af familiefilmen Bigfoot Junior fra 2017, der handler om Adam, hvis far er en bigfoot. I denne film forsvinder Bigfoot efter en demonstration mod en olieboring i Alaska, men så vælger Adam og gruppen af hans dyrevenner at finde ham og samtidig afsløre de løgne, som bossen bag olieboringsfirmaet står bag. Pressefoto

Fra på mandag viser Helios den biografiske thriller ”Den sorte jord” om en ung walisiske reporter, der var på alles læber i 1933, da han som en af de få fik et interview med Adolf Hitler. Til sin næste artikel ønsker han at undersøge, hvordan Sovjetunionen er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og oprustning af hæren. Rejsen bringer ham til Ukraine, hvor han ser, hvordan russiske soldater med vold lænser landet for dets værdier og efterlader millioner af sultende ukrainere. Russerne er på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce