Annonce
Ugeavisen Faaborg

Tre Kroner bliver musiksted - indtil bygningen er solgt

Tre Kroner åbner igen efter corona-lukningen som musiksted, indtil bygningen er solgt, fortæller Jan Rudbæk Larsen. Arkivfoto
Jan Rudbæk Larsen har flyttet både personale og menukort til Restaurant Kompasset, som han overtog i oktober 2019. Indtil et salg, åbner Tre Kroner som musiksted fra 3. juni.
Annonce

Faaborg: Faaborg er blevet en restaurant fattigere.

Der er nu lukket og slukket hos Tre Kroner i Strandgade, og bygningen er sat til salg. Det skyldes til mestendels coronakrisen, fortæller Jan Rudbæk Larsen, der overtog stedet i 2016.

- Coronaen var i hvert fald det sidste skub. Vi er ikke i økonomiske problemer, men det hårdeste har været motivationen – at komme videre efter det her. Vi har drevet Tre Kroner i fire år, og det var så den, det gik ud over, siger Jan Rudbæk Larsen.

I oktober 2019 overtog Jan Rudbæk Larsen Restaurant Kompasset på Bro 7 i Faaborgs marina, og han har flyttet både personale og menu fra Tre Kroner til Kompasset. Her skal parret Deysi Hernandez og Marc Petersen stå i spidsen for den kommende sæson, og de er også blevet medejere af selskabet bag Kompasset.

- Vi har et rigtig godt samarbejde.

- Vi genåbner Tre Kroner den 3. juni, satser vi på, og det bliver som rent musiksted, indtil vi får solgt. Her vil blive holdt koncerter, og folk kan komme og spille med. Det vil forhåbentlig være til glæde for både turister og lokale, siger Jan Rudbæk Larsen, som indtil 1. juni stadig har sit primære virke på Arne B i Svendborg.

Derefter vil han flytte fokus til et nyt stort projekt - nemlig at åbne et spillested i Odense i løbet af 2020.

Jan Rudbæk Larsen har flyttet både personale og menukort til Kompasset i Faaborgs marina. Arkivfoto
Annonce

Klar til videre drift

Jan Rudbæk Larsen lægger ikke skjul på, at coronakrisen gjorde ham noget nervøs i starten.

- Men da der begyndte at blive meldt ud omkring de her hjælpepakker, så fik jeg lidt mere ro på, fortæller han.

Kompasset har søgt og fået lønkompensation og også kompensation for tabt indtægt. Jan Rudbæk Larsen overvejer stadig, om han her på falderebet skal søge for Tre Kroner også.

- Det har været en fantastisk god hjælp, for det løb hurtigt med omkostninger. Uden muligheden for at søge kompensation, havde vi ikke klaret den, siger han.

Tre Kroner er sat til salg hos en lokal mægler, og den er driftsklar, hvis nogen har lyst til at drive stedet videre som restaurant.

- Det er klart en førsteprioritet for mig. At nogen har lyst til at drive stedet videre. Det er svært at bryde en gammel tradition i en lille by, siger han og tilføjer med et smil:

- Tre Kroner fejrer faktisk 200 års jubilæum som restauration inden for den nærmeste fremtid, så det kan måske være en motivation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce