Annonce
Ugeavisen Faaborg

Værkerne udstilles: Faaborgkunster har givet børn og unge med psykiske lidelser mulighed for at se sig selv i nyt lys

Karsten Auerbach er initiativtager til projektet, som nu kulminerer med udstilling af værker. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Et kunstprojekt med Faaborg-kunstneren Karsten Auerbach har givet patienter på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling Odense adgang til at se en anden side af sig selv – en side der ikke handler om symptomer, negative følelser og udfordringer.

Faaborg: Kan kunst være med til at skabe positive oplevelser i et ellers kompliceret sygdomsforløb? Svaret er ja!

Sådan lyder konklusion efter et kunstprojekt, der er løbet af stablen på Odense Universitetshospital.

For en række patienter med spiseforstyrrelser og funktionelle lidelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling Odense, har et kunstprojekt med billedkunstneren Karsten Auerbach vist sig at have positiv indflydelse på patienternes behandlingsforløb.

Annonce

- Kunsten har givet patienterne mulighed for at tage en anden side af sig selv med i psykiatrien. En side der ikke udelukkende handler om sygdom og symptomer, men en side der helt sikkert har stor betydning for, at de kan komme sig. Det har været en gave for dem og for os som behandlere, fortæller Ditte Roth Hulgaard, der er konstitueret overlæge og klinisk lektor på afdelingen i en pressemeddelelse.


Det har været fantastisk spændende at undersøge den meget sammensatte rolle, man træder ind i som udefrakommende ikke-sundhedsfaglig - at skulle skabe sin egen relation til patienterne med kunsten som platform for nogle samtaler, der efterhånden kom til at handle om meget mere og om patienterne selv.

Karsten Auerbach


Patienterne har gennem det seneste år stiftet bekendtskab med kunsten, hvilket har resulteret i værker, der nu er klar til at blive vist frem. Sideløbende har patienterne deltaget i en forskningsundersøgelse, der har undersøgt, hvordan deltagerne har oplevet at arbejde med kunsten.

Se værkerne

Deltagerne beskriver blandt andet, at de er blevet klogere på sig selv, og at kunsten har givet dem mulighed for at tage fat i vigtige temaer i deres liv - eksempelvis håndteringen af egen perfektionisme, angst og bekymring.

Og så har selve sessionerne med at skabe kunsten også været med til at danne et frirum for patienterne – et diagnosefrit rum – i psykiatrien, og det glæder billedkunster Karsten Auerbach, der har været initiativtager til projektet.

- Det har været fantastisk spændende at undersøge den meget sammensatte rolle, man træder ind i som udefrakommende ikke-sundhedsfaglig - at skulle skabe sin egen relation til patienterne med kunsten som platform for nogle samtaler, der efterhånden kom til at handle om meget mere og om patienterne selv.

Udstillingen åbner med en fernisering på Odense Hovedbibliotek torsdag den 24. juni klokken 14-16 – og varer frem til 30. juli.

På grund af de nuværende corona-restriktioner er det nødvendigt at tilmelde sig arrangementet på forhånd. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til karsten@auerbach-art.dk. Husk gyldigt coronapas.

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Helios genåbnet med danske stjerner og Disney-animation

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Havnestuen udvider sine aktiviteter - i første omgang med selvhjælpsgruppe

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Bed and breakfast og klinik: Kamilla får gæster fra nær og fjern på Aasesminde - nu kan hun også ordne deres fødder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

137-årigt fynsk savværk får pris for bæredygtighed

Ugeavisen Faaborg

Den har de taget til sig: Det var lige, hvad Faaborg manglede

Ugeavisen Faaborg

Morgen-qi gong: Kom og få en dejlig start på dagen

Ugeavisen Faaborg

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg kirke

Ugeavisen Faaborg

Faaborg i gang med foryngelseskur - stigende antal erhvervsaktive flytter til området

Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Ugeavisen Faaborg

Helbredet holdt ikke: Værtspar stopper i Øster Hæsinge Forsamlingshus

Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Søren Peder levede livet til det sidste

Ugeavisen Faaborg

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

Ugeavisen Faaborg

Følgevenner: Vil du hjælpe en ung ud af ensomheden?

Annonce