Annoncørbetalt indhold

Det’ aldrig for sent

Danny VUC Faaborg - Med hf-enkeltfag på VUC kan man skræddersy en fuld hf og blive klar til en videregående uddannelse. Sådan har Danny Kristensen gjort det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fra folkeskole til et liv med stoffer og kriminalitet. Sådan er livet i mange år for Danny Kristensen, og derfor er uddannelse ikke på to-do-listen. Men det ændrer sig, og i dag er den 34-årige faaborgenser i gang med en fuld hf på VUC. Følg uddannelsesrejsen her.

Mit liv har ikke været nogen solstrålehistorie, og nu er jeg pludselig færdig med min hf til sommer. Så kan jeg stå op om morgenen og tænke, at jeg skal ud at gøre en forskel. For jeg vil gerne hjælpe mennesker. Om jeg skal læse videre til sygeplejerske eller pædagog, har jeg ikke helt afklaret endnu.

Sådan siger Danny Kristensen, der gennem de sidste 2,5 år har været på skolebænken på VUC i Faaborg. Et liv med misbrug og kriminalitet er blevet erstattet med en fuld hf og fag som dansk, matematik og billedkunst. Et helt andet liv for Danny, der ved uddannelsesstarten på VUC ikke har gået i skole i 17 år og kommer fra et arbejde som ufaglært håndværker på Lindøværftet.

Jeg startede på uddannelsen, da min søn flyttede ned til mig. Han er 10 år i dag, og da jeg arbejdede på værftet, var han altid det første barn, der blev afleveret om morgenen og det sidste, der blev hentet om eftermiddagen. Jeg blev nødt til at finde på noget, hvor jeg kunne være der for ham. Det blev til en hf, for det giver mig mulighed for et mere fleksibelt arbejde, som jeg også har lyst til at stå op til om morgenen, fortæller Danny.

Danny VUC Faaborg - Danny Kristensen flakkede rundt efter folkeskolen og troede aldrig, han ville blive til noget. Men en hf på VUC har fået ham på andre tanker.SU, springbræt og atypisk studerende
Faktisk har en gymnasial uddannelse på VUC ifølge Danny været et nemt valg for ham. Han får SU, et springbræt til drømmejobbet og har samtidig fordelt den toårige uddannelse ud over tre år, så han også har tid til livet som solofar. Men springet fra Lindøværftet til skolebænken er stort, og han er i starten bange for, om han kan finde ud af at færdes mellem studerende. Eller almindelige mennesker, som han kalder det og påpeger, at han har tatoveringer over halvdelen af kroppen og derfor tænker, at han nok ikke ligner en typisk hf-studerende.

Fra første dag på VUC blev den frygt fjernet, for her var alle typer, og alle var søde. I løbet af det første år mødte jeg både elever, lærere og vejledere, og igennem samtaler med dem fandt jeg ud af, hvad jeg skulle bruge min hf til. Jeg vil hjælpe andre mennesker, og det er ikke fremmed for mig, da jeg tidligere har arbejdet som personlig træner. Det handler også om at gøre noget godt for andre.


Fra skolebænk til selvtillid
Det har ikke kun været rosenrødt på VUC for Danny, som kalder det faglige niveau for udfordrende. Men han har holdt fast og er ikke i tvivl. Fællesskabet med de medstuderende har været vigtigt ligesom værkstedstimerne på skolen, hvor de kan få hjælp til lektierne.

VUC har givet mig selvtillid. Jeg kommer med bagage, og så er der alligevel plads til sådan én som mig. Det har givet mig blod på tanden i forhold til fremtiden, slutter Danny og uddyber:

Nu kan jeg også være et forbillede for min søn. Han kan se, det er vigtigt at komme i gang med en uddannelse. Det er aldrig for sent.

Annonce

Info

  • HF & VUC FYN Faaborg
  • Sundagervej 42
  • 5600 Faaborg

www.vucfyn.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Mobilfri skole er en bragende succes: - Jeg føler mig mindre stresset

Ugeavisen Faaborg

Værn om naturen og klimaet

Midtfyns Posten

Bogtip: Læs for dem, du holder af

Ugeavisen Faaborg

Mexicansk koncert med bandet Bola Suriana

Ugeavisen Faaborg

Hjælp os med at redde unik lokal billedsamling

Ugeavisen Faaborg

Filosofi Festival i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Gratis med tog, til fodbold og i Det Kongelige Teater: Med pressekortet som potensforlænger

Ugeavisen Faaborg

Ugens Helios-cocktail: Mikset af islandsk thriller, fransk feel good-drama og gensyn med dansk klassiker

Ugeavisen Faaborg

En stor frivillig har forladt os

Ugeavisen Faaborg

Brobyværk står sammen om lokal fjernvarme

Ugeavisen Faaborg

Hvad du skal se er hemmeligt: Helios inviterer alle gratis i biografen

Midtfyns Posten

Nyt initiativ: Følgeskab til fællesskab

Annonce