Annoncørbetalt indhold

Når uddannelse er livet

PR-foto credit AVU er et tilbud til voksne over 25 år, der vil forbedre sig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau. Det har Paula Popescu benyttet sig af på VUC i Faaborg.
Fra socialrådgiver til rengøringsassistent. Rumæner Paula Popescu flytter til Danmark i 2015 i håb om et bedre liv. VUC i Faaborg baner uddannelsesvejen for hende.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

- Gennem hele mit liv i mit hjemland har jeg sørget for at uddanne mig og være på kurser. Det ligger dybt i min personlighed at læse og studere – det er mit liv og min identitet. Og uden et godt dansk sprog kan jeg ikke begå mig i Danmark, som er så dejligt et land. Jeg skal også forstå kulturen, så det er en prioritet, at jeg både har et godt sprog og en god uddannelse.

Sådan siger 45-årige Paula Popescu, som har taget en AVU (almen voksenuddannelse) på VUC i Faaborg. AVU er et tilbud til voksne over 25 år, der vil forbedre sig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau, og det bliver en realitet for Paula. Efter to år på skolebænken på VUC går hun direkte over på social- og sundhedshjælperuddannelsen, og i august 2023 forventer hun at stå med eksamensbeviset i hånden.

Annonce

Som hun udtrykker det:

- Jeg arbejdede som ufaglært socialrådgiver i Rumænien i otte år, så jeg er vant til at hjælpe og give mennesker varme og en ny chance. Før jeg startede på uddannelsen, var jeg også i frivillig praktik. Først i en børnehave og derefter på et plejehjem.

Det er vigtigt for mig med praktisk erfaring, for selvom Danmark og Rumænien har ret ens kultur, så er kulturen på arbejdspladser noget forskellig.

Kompetencer og kærlighed

VUC bliver springbrættet for Paula til at komme drømmelivet et skridt nærmere. Et liv med uddannelse og mening. Indtil videre har jobmarkedet i Danmark budt på et rengøringsjob, men hun tænker, at hun må bringe sine mange andre kompetencer i spil.

- Da uddannelse er meget vigtigt i min familie, var det fint for mig at starte på VUC. Der var rigtig stor forskel på den sprogskole, jeg gik på ved ankomsten til Danmark og så VUC. Niveauet på sprogskolen var lavt, og på VUC var der mange dygtige lærere. Faktisk var de ikke kun dygtige, de var også fantastiske mennesker. De gav det bedste til eleverne, de var venlige, og der var så meget kærlighed, fortæller Paula og kalder oplevelsen for en øjenåbner.

PR-foto credit Uddannelse er vigtigt for rumæneren Paula Popescu, og VUC har givet hende skubbet til at komme videre med livet i Danmark.

Livslang uddannelse

I dag bor Paula sammen med sin mand og barn i Horne, og også manden har haft næsen i skolebøgerne. Han har en ingeniøruddannelse med fra Rumænien og har læst videre til bygningssnedker i Danmark. Paula griner, da hun siger, at de måske begge fortsætter med at uddanne sig, til de går på pension, men faktisk er hun helt seriøs omkring, at hun langt fra er færdig med at uddanne sig.

- VUC var det første skridt, nu står den på social- og sundhedshjælperuddannelsen, og mit drømmejob i fremtiden er at arbejde som socialrådgiver igen. Det er det bedste job for mig.
Tanken er at arbejde nogle år som social og sundhedshjælper og så læse videre, men lige nu er det en naiv drøm. Men den skal nok gå i opfyldelse.

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Mobilfri skole er en bragende succes: - Jeg føler mig mindre stresset

Ugeavisen Faaborg

Værn om naturen og klimaet

Midtfyns Posten

Bogtip: Læs for dem, du holder af

Ugeavisen Faaborg

Mexicansk koncert med bandet Bola Suriana

Ugeavisen Faaborg

Hjælp os med at redde unik lokal billedsamling

Ugeavisen Faaborg

Filosofi Festival i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Gratis med tog, til fodbold og i Det Kongelige Teater: Med pressekortet som potensforlænger

Ugeavisen Faaborg

Ugens Helios-cocktail: Mikset af islandsk thriller, fransk feel good-drama og gensyn med dansk klassiker

Ugeavisen Faaborg

En stor frivillig har forladt os

Ugeavisen Faaborg

Brobyværk står sammen om lokal fjernvarme

Ugeavisen Faaborg

Hvad du skal se er hemmeligt: Helios inviterer alle gratis i biografen

Midtfyns Posten

Nyt initiativ: Følgeskab til fællesskab

Annonce