Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Året der gik: Corona fyldte meget - men ikke alt

Se tilbage på nogle af de små og store historier vi har bragt i årets løb.

Hele egnen: 2020 vil altid være forbundet med corona, men der skete faktisk også andre ting i det år, vi lige om lidt skal sige farvel til. Se tilbage på nogle af de små og store historier vi har bragt i årets løb.

! Mathilde fra Aalestrup havde X-factor

15-årige Mathilde Caffey fra Aalestrup var med i finalen i X Factor 2020, men måtte se sig slået på målstregen.

Den dengang 15-årige Matilde Caffey fra Aalestrup nåede i maj til finalen i X-factor. Her blev hun nummer to, og efterfølgende var hun lykkelig over de mange oplevelser, deltagelsen havde givet hende:

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er lige ved at både grine og græde. Det har været en fantastisk oplevelse at være med. Jeg er modnet, og jeg tager en masse med mig videre, når jeg forhåbentlig skal lave musik i fremtiden.

! Markante ændringer i Møldrups handelsliv

Øverst er det Claus og Birgitte Quorning og neders er det Laila Krogh og Aage Christensen.

2020 var året hvor to markante ændringer prægede Møldrups handelsliv. Bager Aage Christensen gik i april på pension efter at have haft Møldrup Bageri siden 1985. Forretningen og huset blev overtaget af Jørgen Krogh, mens fruen Laila Krogh, der er ansigtet udadtil.

1. april var samtidig datoen hvor Birgitte og Claus Quorning valgte at lukke deres butikker - henholdsvis Flugger Farver og Boutique Unique, i Møldrups nordlige udkant.

Parret havde indtil da været aktive i handelsslivet i næsten 25 år, men det var ikke med sorg i sinde at de tog afsked:

- Alt har sin tid, og det har været fantastisk at arbejde med butikkerne her og alle de gode og trofaste kunder. Forretningerne har alle år givet overskud, og det er vi også virkelig taknemmelige for, men nu er tiden kommet til et nyt kapitel, sagde Claus Quorning blandt andet, og henviste til at parret gerne ville bruge mere tid på børnebørnene.

! Tang og Tango: Umage kunst i umage rammer

Tang og Tango - udstilling i Skalma-fabriksbygning i Skals. Fernisering den 8. oktober 2020.

Et væld af kunstnere i Kunstforum Viborg, diverse gæsteudstillere, den lokale højskole i Skals og borgerforening ditto, samt en hel masse gode, kunstinteresserede kræfter, fik idéen om en udstilling i Skalmas gamle fabriksbygninger på Vesterled i Skals til at gå i opfyldelse.

- Det er en af de største kulturbegivenheder, som borgerforeningen har været involveret i, sagde Heine Glerup Sørensen i forbindelse med ferniseringen på udstillingen Tang og Tango i oktober.

! I Klejtrup har man en fest til gode

Jon Pugholm og Michael Nøhr fra følgegruppen for Klejtrups byfornyelse glædede sig over det færdige resultat. Indvielsesfesten er udskudt til senere.

En tid i borgmesterens kalender var på plads, lige som alt det andet, der officielt skulle markere flere års arbejde med en proces og gennemførelse af områdefornyelse. Fredag den 23. oktober 2020 i Klejtrup.

Corona ville det dog anderledes, og således må indvielsen vente til når, det igen er tilladt at fejre i samlet folk. For der er nemlig nok at fejre - blandt andet et nyt bytorv.

! Felix tog 30 måneder lang springtur - og kom hjem igen

Katten Felix vendte hjem igen efter en springtur på 30 måneder.

Blandt de mere kuriøse historier i 2020, var der historien om katten Felix, der i juli måned vendte hjem til familien efter ikke at have været væk i 30 måneder.

Historien tog sin begyndelse tilbage i december 2017, hvor Felixs ejere, Lene og Ole Havvig fra Bjerregrav, kørte på genbrugspladsen i Viborg med noget affald. Katten var åbenbart sprunget ind i traileren, og efterfølgende var den så forsvundet.

Siden ledte parret overalt, og en større eftersøgning på sociale medier gav heller ikke (katte)pote. Lige indtil en dag:

- Felix var mærket i øret. Forleden fik vi så en opringning fra Dyrenes Beskyttelse. Formanden bor selv lidt nord for kraftvarmeværket i Viborg, og hun havde fundet en kat, der kom jævnligt på en ejendom tæt på, og denne kat viste sig altså at være Felix, fortalte en ovenud lykkelig Lene Havvig.

! Unge rekordindehavere i Bjerregrav

Børn fra Bjerregrav Friskole kom i Børnenes Rekordbog i juni.

Man kunne ikke lade være med at glædes over den ildhu, som 41 børn fra Bjerregrav Friskole lagde for dagen en søndag i juni.

I alt 516 kilometer tilbagelagde de 41 børn på mooncars i løbet af seks timer hen over søndagen, og det var rigeligt til at overtage rekorden på flest tilbagelagte kilometer på mooncar over de seks timer. Således fik de en plads i Børnenes Rekordbog - bare fordi de kunne.

! Skals-familie rejste med corona i hælene

Familien Tostrup Nielsen fra Skals var nogle af de danskere som opholdt i sig i udlandet, da regeringen lukkede grænserne på grund af corona-virus.

I marts begyndte vi pludselig at skulle forholde os til, at vi ikke længere kunne rejse ud i verden - i hvert fald ikke uden bekymringer.

Torsten Tolstrup Nielsen, Skals, var én af de danskere, som opholdt sig i udlandet, da regeringen lukkede grænserne for at mindske spredningen af corona-virus.

Sammen med sin kone Henriette og børnene Johanne og Anders på henholdsvis syv og fem år var han på ferie i Thailand - knap 9000 kilometer væk fra bopælen i Skals.

Familien Tolstrup Nielsen tog af sted den 8. marts, og på det tidspunkt var der ikke noget i Udenrigsministeriet rejsevejledning, som kunne ødelægge forventningerne om en dejlig ferie. Langt størstedelen af ferien forløb da også som en rigtig badeferie skal, men så begyndte restriktionerne at blive mange - og familien ville gerne hjem:

- De sidste par dage snakkede jeg med Henriette om, at det var rart nok, at vi snart skulle hjem. Vi kunne godt mærke, at myndighederne begyndte at skrue på nogle håndtag, sagde Torsten Tolstrup Nielsen.

! For 190.000 kroners pedaltramp og velvilje

Spinning-event i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter i januar 2020.

Der er ikke nogen bedre fornemmelse end når man sætter sig et stort mål, og det så opfyldes til fulde. Den følelse kunne de tale med om i Ulbjerg i januar, hvor lokalbefolkningen var trommet sammen for at samle ind til nye spinningcykler i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter.

Et sponsor- arrangement i form af et spinning-event skulle rejse de tusindvis af kroner, som sådan nogle nye cykler koster, og som sædvanlig var opbakningen stor i byen. 190.000 kroner blev der samlet ind:

- Det var meget mere, end jeg havde turdet håbe på. Jeg var meget forsigtig, for det var jo en lidt speciel sag. I mit stille sind har jeg nok tænkt at 100.000 var absolut maks, men at det nok alligevel var lidt for meget at håbe på. Så det er helt vildt, sagde formanden for Ulbjerg Kultur og Fritidscenter, Anders Norup.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Johannes Sørensen er altid i gang med et spil skak: På torsdag fylder han 90

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Birthe har en fantastisk menneskeforståelse og er vellidt af alle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Gammel kirkeklokke har nu fået hjælp af yngre kræfter

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glade Skals-spejdere på sommerlejr

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kynismen manglede for Skals i bittert pointtab

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Mindeord over Finn Karlsson

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kvik/Aalestrup døde med støvlerne på i Vorup

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fantastisk fremmøde til fodboldgenåbning i serieklub: - Vi har savnet hinanden fuldstændigt vildt

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lillebror lå livløs i poolen: Nu er 10-årige Silas fra Skals blevet Årets førstehjælper

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Arbejdsskade på hjemmekontoret? Så skal du huske dette

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Højskolen i Skals samler årligt 1200 kreative hoveder

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Dræbersnegle trodser frosten: Sådan slipper du for dem

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Ny indenrigsminister deltager i Viborgs landdistriktskonference

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Gaslager slås stadig med 500 millioner liter vand

Annonce