Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efterskole gennem corona-tiden med skindet på næsen

Bestyrelsen for Skals Efterskole 2020: Jens Busch, Svend Aage Nedergaard, Klaus Edal, Britta Thuun-Petersen, Elo Nielsen, Sinne Pedersen, Jens Lykke, Marianne Jacobsen.
Skals Efterskole har netop afholdt generalforsamling. Her kom man blandt andet ind på de seneste måneder med corona-nedlukning.
Annonce

Foråret med corona har været en hård tørn for landets unge på efterskolerne. I to måneder har de måttet undvære deres skoler, og i stedet tage til takke med forældrenes selskab og den særlige virtuelle undervisning foran computerskærmen.

Nu er man imidlertid i gang igen. På Skals Efterskole nærmer eleverne sig skoleårets afslutning og de cirka 150 unge skal i gang med deres ungdomsuddannelser.

Skolens generalforsamling var planlagt til afvikling i midten af maj, men blev naturligvis udsat på lige fod med andre møder i foreningslivet. Torsdag i sidste uge lykkedes det at afvikle en ordinær generalforsamling, hvor cirka 20 skolekredsmedlemmer og medarbejdere mødte op.

Annonce

En god forretning

Formand jens Lykke aflagde beretning, og undgik ikke at komme ind på de helt særlige udfordringer som nedlukningen i april og maj måned har medført. Skolen har dog gjort brug af regeringens hjælpepakke, således at forældrene stort set ikke betalte for de mistede skoleuger. Desuden har skolen tilbagebetalt kostpenge.

Skals Efterskole kører generelt som en god forretning, og 2019 gav et overskud på cirka 1,2 millioner kroner. Disse penge indgår i den opsparing, som skolen er i gang med at opbygge med henblik på et større, flerårigt byggeprojekt. Planen er at etablere flere klasselokaler, samt at forbedre rammerne for elevernes fritidsaktiviteter. Skole købte for et par år siden den nærtliggende børnehave af Viborg Kommune, men overtager først bygningerne om cirka to år. Disse bygninger indgår i planen, og er tiltænkt et science- og naturfagsmiljø.

I alt regner man med, at der over de nærmeste år skal bygges for et to-cifret millionbeløb.

Annonce

Goddag og farvel

Skolens formand redegjorde ligeledes for valget af et nyt revisionsfirma. Partnerrevision med base i det midt- og vestjyske havde givet bud på opgaven, og generalforsamlingen tilsluttede sig bestyrelsens anbefaling. Claus Lykke Jensen fra firmaet, fortalte kort om deres kompetencer og erfaringer med at være revisorer for en række skoler.

Jane Krogh, Mønsted havde valgt at stoppe efter nogle år i bestyrelsen, og blev afløst af Svend Aage Nedergaard, Skals, der de seneste par år har været suppleant. Bestyrelsen takkede hende med blomstrer for en flot indsats.

Jane Krogh, Mønsted havde valgt at stoppe efter nogle år i bestyrelsen, og blev afløst af Svend Aage Nedergaard, Skals, der de seneste par år har været suppleant. Bestyrelsen takkede hende med blomstrer for en flot indsats.

Jens Lykke, Hobro, Sinne Pedersen, Aalborg og Elo Nielsen, Skals blev alle genvalgt til bestyrelsen. Britta Thun Pedersen, Ry blev genvalgt som suppleant. Desuden er suppleantplads ledig for muligt interesserede.

Forstander Nikolaj Terp orienterede om arbejdet med eleverne og de udfordringer som ungdomskulturen byder på i hverdagen.

Skals Efterskole tager efter dette skoleår afsked med køkkenleder Lis Olesen, der har haft sin gang på efterskolen i hele skolens levetid. Hun afløses efter sommerferien af kok Torben Frederiksen, der er bosiddende i Silkeborg.

Skals Efterskole forventer at 160 unge stempler ind efter sommerferien til nye og spændende oplevelser og faglige udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce