Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Adoptér en bison: Nyt koncept skal sikre Ditlevsdal

Det er nu muligt at blive adoptivforældre til en af de 380 bisoner på Ditlevsdal - og er det for stor en post, er der også mulighed for at blive "bisonven". Foto: Dorthe Wolff
Med håbet om flere penge i kassen og et større kendskab til Ditlevsdal, har bisonfarmen søsat et nyt koncept: Adoptér en bison. Et tiltag, som bisonfarmens ejer Niels Henrik Ove især tror på, at virksomheder kan se fidusen i.

Morud: Det var for at drøfte Ditlevsdals fremtid og overlevelse, at Niels Henrik Ove samlede sine ansatte i lørdags på Tokkerudsvej, og det kom der et konkret, nyt koncept ud af. Det er nemlig nu muligt at adoptere en kvart, halv eller hel bison og på den måde støtte ikke bare dyrenes velfærd, men også farmens overlevelse. Det fortæller Niels Henrik Ove.

- For det første er det en god måde at skabe noget likviditet på, men det vi også rigtig gerne vil, det er at trække flere folk med herud, fortæller han.

Det er nemlig sådan, at man som "adoptivforælder" får fri tour pas til alle guidede ture hele året, hvor man samtidig må tage en eller flere valgfrie ledsagere med (afhængigt af, om man har adopteret en kvart, en halv eller hel bison). Derudover bliver man hvert år i januar inviteret til et arrangement med mad, drikkelse, underholdning og foredrag på bisonfarmen, hvor man lige sådan må invitere en eller flere ledsagere med.

Annonce

Ringe i vandet

Og med det er håbet at skabe ringe i vandet.

- Hvis man for eksempel adopterer en hel bison, så må man invitere syv ledsagere med på turene og vores januararrangement. På den måde er der pludselig en masse flere, der får kendskab til os, og samtidig, kan man sige, bliver alle de her adoptivforældre en slags ambassadører for bisonfarmen.

- Det er et forsøg på at få folk til at være en del af bisonfarmen de næste fem år. Foto: Dorthe Wolff

Adopterer man et dyr, modtager man et billede og har mulighed for at navngive den, ligesom man får besked med det samme, hvis den får en kalv. Håbet er med det at skabe en form for tilhørsforhold til bisonerne, og adoptionen gælder for fem år.

Annonce

Tror på virksomheder

Er det en for stor post at investere 6.000-24.000 i en adoption, har man også muligheden for at blive "bisonven". Her kan man sponsorere 300 kroner til foder, som er det beløb, en bison spiser for om måneden.

Flere har dog allerede adopteret en hel eller delvis bison, siden konceptet blev en realitet i weekenden. Og selvom den første, der har adopteret en hel bison til den nette sum af 24.000 kroner, er en privatperson, så tror Niels Henrik Ove på, at særligt virksomheder vil have en interesse i at adoptere og dermed kunne invitere ansatte eller forretningspartnere gratis med på bisonfarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce