Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Alternativt køretøj giver frihed: Havde jeg ikke min kabine-scooter, kom jeg ikke ret mange steder

Uden sin kabine-scooter ville Carsten Abild ikke komme ret mange steder. Foto: Kristian Grube
Sidste vinter skulle 80-årige Carsten Abilds kørekort fornyes. I stedet valgte han at købe en kabine-scooter, og siden har han ikke skænket kørekortet en tanke.

Otterup: Det er en typisk dag i december, hvor vejret byder på både fugt og kulde. Normalt ville 80-årige Carsten Abild være ekstra begejstret for sin overdækkede kabine-scooter på dage som disse. En drilsk lås på den sølvblå scooters højre dør har dog resulteret i, at kabinen ikke byder på samme varme og tryghed som sædvanligvis.

Heldigvis ligger el-scooter forhandler og reparatør Pegasus-Mobility kun et hjulspind fra Carsten Abilds hjem i Otterup. Inden han kan nå og se sig om efter en parkeringsplads, har en medarbejder sat dørlåsen på plads og sendt ham tilbage på de nordfynske landeveje. Trods en lille mekanisk udfordring denne formiddag har han ikke fortrudt sit køb.

- Jeg købte sådan en, og det har jeg aldrig fortrudt. Den dækker simpelthen det, der er inden for kommunens grænser.

Annonce

Netop mobiliteten i kommunen er vigtig for Carstens Abild. Han har siden 1980 været aktiv på den lokalpolitiske scene som blandt andet medlem i Otterups kommunalbestyrelse. Da han i 2018 trak sig fra politik, var det derfor af stor betydning, at han kunne fortsætte sin deltagelse i lokalsamfundet.

- Scooteren gør, at lokalsamfundet er til at nå. Det skaber en mere levende hverdag.

Motion og fællesskab

I dag er Carsten Abilds dag, ligesom de fleste andre, startet i indkørslen. Der skal en baglæns trepunktsvending til, for at scooteren kan sno sig ud på vejen, hvor bevægelsesfriheden er større. Carsten Abild er på vej til motionscenter, hvor hans scooter kan findes parkeret foran hver formiddag.

Hvis jeg ikke havde min kabine-scooter, ville jeg ikke komme til motion, fordi der for langt at cykle, og jeg ville være afhængig af vejret.

Carsten Abild

- Hvis jeg ikke havde min kabine-scooter, ville jeg ikke komme til motion, fordi der for langt at cykle, og jeg ville være afhængig af vejret.

Carsten Abild savner ikke længere sit kørekort. Foto: Kristian Grube

Det er ikke kun fysiske aktiviteter, som scooteren fragter ham sikkert til. Han fortæller, at han jævnligt bruger den til besøg hos tidligere kollegaer og elever, som han har mødt gennem sin mangeårige lærergerning.

Ydermere kommer Carsten Abild ved Seniorhuset Otterup, der er et socialt mødested for seniorer i byen. Han fortæller, at han har svært ved at forestille sig tilværelsen uden el-scooteren, men at han er sikker på, at den ville være ensom.

- Hvis jeg ikke havde den, så kom jeg ikke ret mange steder.

Annonce

Fremtidens køretøj

Carsten Abild overvejer ikke længe, da han bliver spurgt, om han vil anbefale el- og kabine-scootere til andre gangbesværede.

- Det er fremtiden. Det er jeg sikker på. Jeg kan kun anbefale lignende køretøjer.

Carsten Abild påpeger, at han på intet tidspunkt har følt sig utryg på vejene i sin scooter, og at han synes den nordfynske infrastruktur er god til at imødekomme trafikanter i alternative køretøjer. Desuden understreger han også den økonomiske- og klimamæssige gevinst, der er ved at køre eldrevne køretøjer, som er nemme og gratis at parkere.

- Kommunen skal for mig at se roses for, at de sammen med borgerne finder nogle gode trafikale løsninger.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kålkællingerne mødes til vegetarmad: Savnede inspiration til grønnere madlavning

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Forsinket julegave til nystartet forening: - Med de her penge kan vi købe alt, vi skal bruge

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til landets største feriemesse

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag med Overleveren

Ugeavisen Nordfyn

Hvor gammel var Gorm den gamle egentlig?

Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Ugeavisen Nordfyn

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Ugeavisen Nordfyn

Ny teknik hjælper på ryggen: Fremtidens senge kan skifte hårdhed

Ugeavisen Nordfyn

Anarki i højtiderne: Meny ønsker god påske - skal du have juleslik og en fastelavnsbolle med?

Annonce