Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bogense Plast leverer millionoverskud uden sammenligning: - Vi er meget tilfredse med, at det er gået så godt i et svært år

- Vi må ikke glemme den store indsats, vores dygtige medarbejdere bidrager med. De leverer en kæmpe indsats dagligt og på alle niveauer, understreger Per Grunddal Jørgensen, der er administrerende direktør i Bogense Plast A/S. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Stigende efterspørgsel og effektivisering af produktionen har det seneste år hjulpet Bogense Plast A/S i mål med et rekordhøjt overskud.

Bogense: Hos Bogense Plast A/S har både hænder og maskiner arbejdet hårdt for at kunne levere virksomhedens seneste regnskab, der tæller et rekordhøjt overskud.

Hele 15,6 millioner kroner stod tilbage før skat, hvilket er en mærkbar stigning fra året før, hvor overskuddet talte 11,7 millioner. Med det har 2021 været det bedste år nogensinde for Bogense-virksomheden, fortæller administrerende direktør, Per Grunddal Jørgensen.

- Vi glæder os over resultatet og er meget tilfredse med, at det er gået så godt i et svært år, tilføjer han.

Annonce

Efterspørgsel og effektivisering

Overskuddet i Bogense Plast har været støt stigende de seneste år, og den positive udvikling forklarer Per Grunddal Jørgensen med flere faktorer, blandt andet:

- Vi har haft stor succes med at leve op til vores kunders forventninger, og vi har i samme periode oplevet vækst på vores basisforretninger.

Bogense Plast specialiserer sig i sprøjtestøbning af komplekse plastkomponenter til store internationale virksomheder, og virksomheden har især mærket en stigende efterspørgsel fra sektorer, der står for energieffektivisering og mere bæredygtig anvendelse af ressourcer og råstoffer, fortæller direktøren.

- Vores kunder i hele verden har haft fokus på at skabe et bedre klimaaftryk. Behovet for bæredygtige løsninger ses over alt i verden, og vi har især mærket en kæmpe vækst i afsætningen til vores kunders fabrikker i USA og Kina, forklarer han.

Over de sidste 12 måneder har Bogense Plast ansat 10 nye medarbejdere. Det skyldes både, at der er kommet flere opgaver, og at man har skruet op for produktionen i weekenden. Tidligere kørte man kun med 60 procent af fabrikkens kapacitet lørdag og søndag. Arkivfoto: Signe Andersen

Ud over den stigende eksport har der også været stor aktivitet på virksomhedens adresse i Bogense, hvor de omkring 90 ansatte har fået fornemt selskab af endnu flere robotter.

- Vi har sammen med den stigende efterspørgsel gearet op på automation, så vi får effektiviseret vores drift med færre hænder direkte på produkterne, forklarer Per Grunddal Jørgensen og tilføjer, at det ikke betyder, at der er kommet færre ansatte - faktisk tværtimod:

- Vi har øget vores medarbejderstab med 10 nye medarbejdere i løbet af de sidste 12 måneder, tilføjer han.

Også udvendigt kan den stigende aktivitet fornemmes. I februar blev en ny montagehal taget i anvendelse, og i marts blev der taget første spadestik til endnu en tilbygning, der skal rumme råvarer. Når den sidste står færdig til juni, vil der blive taget hul på en plan, der kan sikre udvidelsen af produktionskapaciteten med op til 40 procent.

Annonce

Coronaens bagside

Virksomhedens vækst er en fortsættelse fra 2020, hvor coronapandemien havde en positiv afsmitning på aktiviteten, men 2021 var langt fra uden udfordringer.

Bogense-virksomheden har både kunnet mærke de stigende priser på energi og råvarer, og så har pandemiens udfordringer vist sig på bagkant. Især de udfordringer, som corona har skabt med forsyningslinjerne verden over, kan nu mærkes.

- Alle virksomheder og organisationer ser i øjeblikket ind i en tid med dårlig sigtbarhed. Corona sætter stadig dagsordenen visse steder i verden, og den russiske aggression i Ukraine har kun skubbet yderligere til behovet for at være på vagt og hele tiden skulle navigere i logistisk og økonomisk uvejr, forklarer Per Grunddal Jørgensen og fortsætter:

- Afsætningen af vores varer kan potentielt blive påvirket af de store forsyningsproblemer, der opstår mange steder. Der har været en del situationer, hvor kundernes produktioner konstant omplanlægges på grund af mangel på komponenter og usikkerhed om leverance og priser.

På den måde påvirkes Bogense Plast indirekte, men det har endnu ikke skabt store problemer.

Annonce

Optimistisk for fremtid

Trods de usikre omstændigheder er ledelsen hos Bogense Plast optimistiske for fremtiden. Deres mål er at kunne fortsætte udviklingen og levere et lige så godt resultat næste år, fortæller Per Grunddal Jørgensen, der dog indrømmer, at det måske kan blive svært.

- De økonomiske udsigter for Europa og verden er påvirket af den uro, der er alle steder. Hvis det fortsætter med stigende omkostninger på el og råvarer og med problemer med forsyningssikkerheden, så er vi udfordret, fortæller han og tilføjer:

- Det er vi sådan set alle sammen i procesindustrien. Det er der slet ikke nogen tvivl om.

Vi har øget vores medarbejderstab med 10 nye medarbejdere i løbet af 2021.

Per Grunddal Jørgensen

Det er dog bare en motivation for at lægge sig i selen. Direktøren uddyber, at Bogense Plast i 2021 investerede "rigtig store beløb" i virksomheden, og at det fortsætter sådan i 2022. Efter planen skal der i 2022 investeres en halvanden gang så meget som i 2021, og det indebærer blandt andet:

- Nye maskiner og en udbygning med op til 30 procents forsørgelse af produktionsarealet i eksisterende bygninger. Det meste bliver i år og så ind i 2023 også.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce