Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bundholdet hædret med smuk havfrue

Et lille dusin fra Castors hårdtarbejdende bundhold var mødt frem for at modtage årets havfruepris. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Bogense: Selvom septembersolen slår skarpe glimt i krusningerne i Bogense Havn, så er havtemperaturen her midt i september allerede nede på et niveau, hvor havfruerne kan finde på trække op på land.

13-årige Aia Helene Flint havde i hvert fald ikke lyst til at tage en runde i havnebassinet iført havfruehale, men i stedet fik hun så mulighed for at kaste glans over årets uddeling af Havfrueprisen.

- Ifølge vedtægterne i havfrueprisen, skal hæderen gå til en person, en gruppe eller en forenings positive virke for at fremme turismen i Bogense, lyder det fra Jørgen Kjeldsen, der er formand for Turismens Venner.

Ud fra alle de indkomne forslag, blev der valgt syv kandidater som Havfrueudvalget skulle kigge nærmere på.

- Vi blev hurtigt enige om, at bundholdet skulle have prisen, for det kæmpestore arbejde, de gennem mange år har lagt i at holde Castor sejlende. Uden det arbejde kunne Castor ikke bidrage til det gode turistliv i Bogense, mener Jørgen Kjeldsen.

Når Bogenses sejlende vartegn, det gamle træskib Castor, stråler med nylakeret træværk og blanksort skrog, så skyldes det i høj grad det såkaldte bundhold.

Bundholdet er et dusin herrer med forskellige baggrunde lige fra murer, mekaniker og til politibetjent, som hvert eneste år gør Castor sejlklar og ordner alle de opgaver, som der ikke er grund til at betale værftet for.

Med Jørgen Kjeldsens mange rosende ord fulgte også en havfrue af træ til evig arv og eje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Åbent skib på Castor

Annonce