Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Frederik fik at vide, at han skulle glemme sin drøm: - Gu' fanden kan jeg blive kok

Frederik Mønster Berner Nielsen i køkkenet på Restaurant MøBer, som han har åbnet sammen med ægtefællen Xenius. Foto: Dorthe Wolff
Frederik blev fortalt, at han skulle glemme kokkedrømmen. 10 år senere er han vendt hjem til barndommens land på Nordfyn og har åbnet egen restaurant på havnen i Bogense.

Bogense: 14 år gammel kom Frederik Mønster Berner Nielsen på julemærkehjem i Sønderjylland. Udover at opholdet resulterede i et vægttab på 22,5 kilo, var det også her, at Frederik bliv bidt af tanken om at blive kok, og undervejs kom han over og hjalp til i køkkenet på den nærliggende Restaurant Bind. Her så restaurantparret potentiale i ham og tog ham senere i folkeskolepraktik ad flere omgange, inden han til sidst blev spurgt, om ikke han ville i lære.

- Og så startede rejsen egentlig bare der, fortæller Frederik Mønster Berner Nielsen i dag.

- Det kan du ikke

Men rejsen var ikke helt uden bump på vejen. En studievejleder i Frederiks folkeskole mente nemlig, at han skulle glemme idéen om at blive kok.

- Jeg husker tydeligt, at vi sad i et klasselokale og skulle nævne, hvad vi ville være. Jeg sagde, at jeg gerne ville være kok, og han skrev ønskerne op på tavlen ved siden af vores navn. Og så gik han ellers i gang med at strege det over, han ikke mente, var muligt.


"Du kan ikke blive kok, Frederik, det kræver simpelthen for meget." Og så tænkte jeg "Det skal du altså ikke bestemme!"

Frederik Mønster Berner Nielsen


- Han sagde "Du kan ikke blive kok, Frederik, det kræver simpelthen for meget." Og så tænkte jeg "Det skal du altså ikke bestemme! Gu' fanden kan jeg blive kok."

https://fyens.dk/artikel/f%C3%B8r-restaurant%C3%A5bning-vi-vil-ikke-v%C3%A6re-snobbede-eller-fine

Derfor var det en resolut 16-årig dreng, der en dag i 2011 gik ind på sin gamle studievejleders kontor med første tegn på, at han nok skulle komme i mål med sin drøm.

- Jeg afsluttede grundforløbet til kok med et 10-tal, og jeg var helt oppe at køre. Så da jeg skulle hjem med bussen fra Odense den dag, stod jeg af i Søndersø og gik ind på hans kontor og smed beviset på grundforløbet på hans bord.

Annonce

Udsolgt restaurant

I dag er det lidt over en måned siden, at Frederik og ægtefællen Xenius åbnede deres fælles Restaurant MøBer på Sejlerkajen i Bogense. En måned, hvor der kun på fem af dagene har været ledige borde, og den 26-årige kok er både glad og stolt over at være tilbage i byen med lang kokkeerfaring i bagagen og nu med titlen restaurantejer:

- Det er virkelig stort for os begge, men vi har slet ikke haft tid til at tænke over processen endnu, fordi det er gået så stærkt, og fordi vi er blevet væltet bagover af gæster. Men vi er glade!

Blå Bog

Frederik Mønster Berner Nielsen, 26 år.

Opvokset i Bogense og uddannet kok i 2014.

Har arbejdet et halvt år på den trestjernede Michelinrestaurant L'Auberge de l'Ill i Alsace, Frankrig.

Har siden arbejdet som kok på Kongeskibet og to år hos HM Dronningens Hof.

Arbejdede derefter et år på Hotel Nimb i Tivoli, inden han 6. juni i år åbnede Restaurant MøBeR i Bogense sammen med ægtefællen Xenius.

Restaurant MøBer har åbent alle ugens dage fra 12 til 22, så Frederik Mønster Berner Nielsen og ægtefællen Xenius har nok at se til. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Køb en hel skole for under en million: Vrisser teenagerne over ugens madplan, kan de blive henvist til skolekøkkenet

Annonce