Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Fyn skal det være: Niels har camperet på Flyvesandet Strand Camping i 46 år

Niels Christensen fra Odense er 67 år og har camperet på Flyvesandet Strand Camping siden 1974, hvor han startede med at overnatte på pladsen i telt. Siden 1995 har han været fastligger, og i dag er den ene datter og svigersøn også fastligger på pladsen lige ved siden af. Foto: Dorthe Wolff
På toppen af Fyn ligger Flyvesandet Strand Camping direkte ud til Kattegat. Her er der ingen stringent opmålte campingpladser og ingen swimmingpool eller andet gøgl. Til gengæld er der natur og familiær stemning, og det elsker Niels Christensen, der siden 1974 har tilbragt alle sine somre på pladsen.
Annonce

Flyvesandet: Efter et par kilometers smuk kørsel gennem Storskoven, der både byder på fyr, gran og ranke bøgetræer, nærmer man sig vandet og den i DCU-regi 56 år gamle campingplads Flyvesandet Strand Camping. En campingplads, hvor enhederne ligger spredt rundt på pladsen og falder ind med landskabet, så næsten ingen pladser er lig hinanden. Der er ikke noget med snorlige rækker, og dét kan Niels Christensen rigtig godt lide. Den 67-årige odenseaner er kommet på pladsen hver sommer lige siden 1974.

- Naturen, stranden, vandet og skoven gør pladsen speciel. Vi går ikke og mangler pool, diskoland eller legeland. Så vi er altid afsted her, og ungerne er helt vilde med det. De har deres cykler med herud, for der er jo ikke nogen, de kan komme i karambolage med af biler eller noget. Det er alletiders, og de farer rundt herude.

Annonce

Andet hjem

Derfor har Niels Christensen - næsten - ikke sat benene på andre campingpladser end Flyvesandet Strand Camping på det nordligste Fyn. I 1974 startede han som 21-årig med at ligge i telt i et område af campingpladsen, som i dag er fredet. Sidenhen blev teltet skiftet ud med en campingvogn, og fra 1995 har han været fastligger.


Jeg har jo sat fortelt op mange gange, og det kan altså godt nogle gange give anledning til diskussion mellem mand og kone, hvis ikke lige, det virker med det samme.

Niels Christensen, campist på Flyvesandet Strand Camping


Pigen, som han startede med at ligge i telt med tilbage i '74, hed Brita, og da de senere fik to piger sammen blev campingpladsen som et slags "andet hjem" for døtrene. I dag er den ene datter og svigersøn også blevet fastliggere på pladsen - lige ved siden af Niels og Brita - og så kan børnebørnene rende frit mellem de to campingvogne.

Annonce

"Hjælper"-T-shirt

Familien er så integrerede på pladsen, at et af børnebørnene er ansat som hjælper i campingpladsens kiosk, og Niels, ja, han har efter 46 år på pladsen gjort sig fortjent til en helt særlig T-shirt med titlen "Hjælper". Den betyder, at Niels står til rådighed for nye campister, der måtte have praktiske spørgsmål, eller som gerne vil have gode råd og tips til, hvad man kan se i området.

Børnene kan boltre sig på legepladsen centralt på pladsen. Foto: Dorthe Wolff

- Herude er vi jo altid gået over og har hjulpet til, hvis vi kan se, at der er nogen, der har problemer med et telt eller et eller andet. Men det er jo kun lige dem, vi kan se heromkring os selv. Derfor er vi nu seks fastliggere, der har sagt ja til at bære den her T-shirt, som campingpladsen har fået lavet i samarbejde med DCU (Dansk Camping Union, red.). Den viser synligt, at vi er klar til at hjælpe dem til rette. Om det er hjælp til el-stik eller en hånd med forteltet, så ved de, hvem, de skal henvende sig til, fortæller Niels og tilføjer:

- Jeg har jo sat fortelt op mange gange, og det kan altså godt nogle gange give anledning til diskussion mellem mand og kone, hvis ikke lige, det virker med det samme, lyder det med et smil.

Flyvesandet Camping

Flyvesandet Strand Camping råder over 250 campingpladser, hvoraf 100 er fastliggere.

Flyvesandet Strand fik tildelt det Blå Flag fra 2015 som symbol for gode faciliteter, dejligt vand og gode forhold for miljøet. Og så er stranden ved Flyvesandet det eneste sted på Fyn, som kan prale af bløde sandklitter.

Flyvesandet Strand Camping ligger i området Agernæs, som er et totalfredet fuglereservat.

Vandet ved Flyvesandet er det rene havørred eldorado for lystfiskere, og der skulle også være fantastiske forhold for surfere.

Campingpladsen tæller udover en legeplads også en butik, et udekøkken og et hundebad, og området byder også på en hundeskov for de firbenede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce