Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kongsdal åbner haven med spændende nyheder: - Jeg nyder at overraske folk

Vagn Wazar Jørgensens nye golfbil kan godt hen og blive et hit blandt de allermest gangbesværede. Med den kan Vagn komme gennem alle havens snævre passager. Foto: Jonas Andersen
Vagn Wazar Jørgensen åbner op for sin prisvindende have den 11. maj. Som noget nyt vil man kunne nyde kaffen til søs i Vagns specialbyggede pram til lyden af et rislende springvand.
Annonce

Kongsdal: Den 11. maj 2019 slår Vagn Wazar Jørgensen havelågen op for besøgende, når den 12. sæson af Kongsdal Åben Have skydes i gang. Og selvom det kunne lyde som ren rutine at åbne op for 12. gang, er det på ingen måde en dans på roser for hovedpersonen.

- Jo ældre jeg er, jo mere travlt får jeg. Det rygtes jo, og folk kommer igen og igen. Det er ikke et engangsforetagende. Det er nogle lange dage, men jeg tror, det er dét, der holder mig i gang, siger Vagn Wazar Jørgensen.

Dagligt lægger han 12 til 15 timers arbejde i at få haven til at funkle, og det har også betydet, at han har mange nyheder til den kommende sæson. Den 20.000 kvadratmeter store have er udvidet med cirka 100 kvadratmeter, der er sat endnu flere bænke op, og der er endda sat en hængekøje op til de helt store livsnydere - for bare at nævne nogle af de tiltag Vagn Wazar Jørgensen har iværksat.

Men kronen på værket er, at man nu får mulighed for at nyde kaffen til søs på en flydende pram eller rettere ø. En knap 4 meter stationær, ottekantet flydepram i søen tæt ved springvandet leveres lige inden åbningen.

Prammen, som Vagn Wazar Jørgensen er med til at udvikle, bliver fremstillet af et lokalt savværk. Den vil være endnu en oase i haven, hvor man kan nyde sin frokost, kaffe og kage. Og selvom det måske kunne lyde som en udfordring for de allermest gangbesværede, vil der være en lille gangbro, så selv folk med rollator kan bestige prammen.

- Jeg nyder at lave noget specielt og at overraske folk. Man skal blive ved med at udvikle sig, lyder det begejstret fra Vagn Wazar Jørgensen.

Udover at have hængt 20 nye fuglekasser op, har Vagn Wazar Jørgensen også fået sat endnu flere bænke op til denne sæson. Dog er det undtagelsesvist at Vagn og hunden Zenta får sig et hvil. Foto: Jonas Andersen
Annonce

Giver livskraft

Vagn Wazar Jørgensen gør en dyd ud af at give en folk en god oplevelse i haven, der, ifølge ham, er "balsam for sjælen".

- Jeg følger meget op på, at folk går herfra med en god oplevelse. Det hører til, når man træder ind i en anden verden, siger Vagn Wazar Jørgensen, der altid giver information til de besøgende.

Den spektakulære have har ikke altid været åben for offentligheden. Da Vagn Wazar Jørgensen købte huset med sin kone Kristine i 1965 gik arbejdet med haven i gang, mens Vagn Wazar Jørgensen sideløbende arbejdede i en lederstilling for Odense Marcipan. Men da hans kone gik bort i 2008 var haven ikke længere et fælles projekt på samme måde.

Derfor blev den åbnet til gavn for offentligheden.

- Skulle jeg passe haven for min egen skyld, så ville det ikke kunne lade sig gøre. Det giver så meget livskraft, at der er andre, der får glæde af det, lyder det fra Vagn Wazar Jørgensen.

I 2016 blev Kongsdal kåret til årets have af Landbrug og Fødevarers Haveudvalg, hvor der blev overrakt pokal og diplom til Vagn Wazar Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce