Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Lydighed: Patricia og Woody er Danmarks bedste

Det var et perfekt match, da border collien Woody ved et tilfælde havnede i Hårslev hos Patricia Vands Pedersen.
Annonce

Hårslev: Selvom Woody ikke engang er fyldt to år, kan den unge border collie sammen med dens makker, Patricia Vands Pedersen, kalde sig Danmarksmester i lydighed 2020.

Woody træner en af øvelserne fra DM-prøven. Det højest mulige antal point er 280 og det nordfynske makkerpar scorede 277,5. Foto: Thomas Gregersen

De to endte med at skulle først på banen ved den afgørende prøve - og dermed være den målestok, de øvrige deltagere skulle vurderes ud fra.

Alligevel stod det hurtigt klart, at makkerparret lå i den rigtigt gode ende.

Det er en bedrift, der har krævet mange timers træning, men det lå slet ikke i Patricia Vands Pedersens planer, at hun lige nu skulle tilbage til hundesporten på det niveau.

- Det var slet ikke meningen, at jeg skulle have hund lige nu. Men, jeg fik at vide, at der var en hvalp, der var på vej tilbage til sin opdrætter. Når man får en ny hund, handler det jo meget om, om kemien passer. Det havde den ikke gjort i det tilfælde, men da jeg så Woody, havde jeg på fornemmelsen, at vi godt kunne få noget ud af hinanden, fortæller Patricia Vands Pedersen.

Hun har mange års erfaring at trække på - både med egne hunde siden 1999 og som instruktør i Dansk Kennelklubs regi siden 2002.

- Det er jo den erfaring der gør, at man kan trække noget op af bagagen, som virker. Det er den bedste følelse, når man kan mærke, at man har læst hunden rigtigt. Ikke mindst, når man som træner kan hjælpe en anden hundeejer. Hunden skal jo også kunne gå ind og være en del af familien, siger hun.

Border collie er en hund, der kræver meget aktivering og hvis ejeren ikke sørger for det, så skal hunden nok selv finde på noget.

Patricia Vands Pedersen træner sine egne hunde lidt hver eneste dag.

- Det er rigtig træning to til tre gange om ugen og så er det hver dag, at vi lige laver et par øvelser, når vi er ude at gå tur, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce