Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ny restaurant: Snart kan man nyde Middelhavets madkultur i Otterup

Nu skal det være slut med kun at have pizzeriaer og værtshuse i Otterup. Igor Lovric vil åbne en restraunt. Foto: Igor Lovric
I Otterup mangler man et ordentligt sted at spise. Det mener Igor Lovric. Derfor tager han sagen i egen hånd og åbner restaurant i hjertet af Otterup bymidte.

Otterup: - På Nordfyn er der omkring 2500 sommerhuse. Men i Otterup er der næsten ingen steder at tage hen at spise. Vi har fire pizzeriaer og to værtshuse. Det er det.

Sådan lyder udmeldingen fra Igor Lovric. Efter to års planlægning er den 53-årige eksjugoslaver fra Bosnien klar til at åbne egen restaurant på Bredgade 23 på Torvet i Otterup.

Mediterransk mad

Faktisk ønsker Igor Lovric ikke at åbne restaurant, men taverna: Taverna Mediterrano.

- Det er noget traditionelt, som man kender fra områderne langs den mediterranske kyst. Det er dér, hvor fiskerne mødes om den gode mad. Glemmer trætheden og hygger sig. Det er derfor, jeg har givet det navnet "Taverna". Jeg vil gerne give lokalsamfundet et sted, hvor de kan mødes, især efter coronaen.

For Igor Lovric er det, at åbne sin egen taverna, en drøm, der går i opfyldelse. Sammen med venner og bekendte har han besluttet, at menukortet kommer til at bestå af mediterranske retter. Nærmere bestemt retter fra det italienske, græske og balkanske køkken.


Jeg ønsker at give mine gæster en autentisk, mediterransk oplevelse, hvor man kan nyde gode vine fra en vinkælder, og hvor maden bliver serveret i lerkrukker og tilberedt i stenovne.

Igor Lovric, ejer af Taverna Mediteranno


- Jeg ønsker at samle den kultur, som rigtig mange danskere kender og i forvejen rejser til for at opleve. Rigtig mange kender til kulturen og maden omkring Middelhavet. Det er dét, jeg ønsker at tilbyde mine gæster, fortæller Igor Lovric.

Et sted, hvor man kan nyde gode vine fra en vinkælder og muligheden for at nyde kolde øl fra lokale bryghuse, og hvor maden bliver serveret i lerkrukker og tilberedt i stenovne ud fra gode, gamle traditioner.

Lokalet på Bredgade er lige nu under renovering, så Taverna Maditerrano inden længe kan være klar til at åbne. Foto: Anders Ranthe

Prismæssigt kommer Taverna Mediterrano til at kunne tilbyde mad til et fornuftigt niveau.

- Jeg skal ikke være dyr, men jeg skal heller ikke være billig. Jeg skal kunne tilbyde mine gæster ordentlig mad til fornuftige priser. Det skal være muligt for alle at nyde min mad, siger Igor Lovric.

Annonce

Lokal opbakning

Ifølge Igor Lovric selv, har han kun fået positive reaktioner fra lokalområdet i forbindelse med at skulle åbne sin taverna i Otterup.

- Folk glæder sig helt vildt. Jeg møder mange mennesker på gaden, som spørger om, hvornår jeg er klar til at åbne op. Det er dejligt.

Selvom Igor Lovric har erfaring som pizzeriaejer af stedet Mr. Bob på Overgade i Odense tilbage i 90'erne, er det dog ikke ham selv, der kommer til at stå for madlavningen, når Taverna Mediterrano åbner. Det overlader han til to kokke, hvoraf den ene har arbejdet seks år i Grækenland.

Igor Lovric kan ikke kun tilbyde sine gæster takeaway. Han fortæller også, at der vil være mulighed for at hente gæsterne til restauranten for hold på minimum fire personer, ligesom at de vil blive kørt hjem igen på husets regning.

Taverna Maditerrano ventes at åbne i slutningen af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce