Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nye ejere puster frisk liv i Fredskoven

Familieprojekt overtager Fredskoven i Bogense. Mads og Maria Juel samt Marias forældre Lars og Birthe Rasmussen har dannet ejendomsselskabet JuRas. Privatfoto
Fordums storhed er blegnet og det tidligere samlingssted Fredskoven har i flere år ført en lettere omskiftelig tilværelse. Nu vil nye ejere skabe ro, stabilitet og give bygningen en tiltrængt opfriskning.

Bogense: Fredskoven i Bogense var engang stedet, hvor folk gik i byen i weekenden. Ikke alene fra byen og oplandet, for mange ankom i taxaer fra Odense og Middelfart for at opleve diskoteket, festen og kanderne med farverig sprut.

Men i de seneste mange år har skiftende forpagtere, forskelligt erhverv og teater fyldt lokalerne.

Nu skal der skabes nye gode minder - der skal meget mere af det gode, som Birthe Rasmussen udtrykker det.

Annonce

Hun har sammen med sin mand Lars, deres datter Maria og svigersønnen Mads Juel dannet Ejendomsselskabet JuRas ApS som den 1. december overtog Fredskoven.

- Mads og jeg har længe gået og snakket om, at vi gerne ville investere i en ejendom og så hørte vi gennem Allan Hansen, der har fitness i bygningen, at Frants Bernstorff måske ønskede at sælge den, fortæller Maria Juel.


Tilhørte Gyldensteen

Siden foråret har de været i dialog omkring overtagelsen og i sidste uge kunne de officielt overtage nøglerne.

- Det er sådan et fantastisk sted. Vi forsøgte at leje det til vores bryllup, men grundet andre bookinger var det desværre ikke muligt. Mine forældre er kommet der, da der var diskotek, fortæller Maria Juel.

Det er sådan et fantastisk sted. Vi forsøgte at leje det til vores bryllup, men grundet andre bookinger var det desværre ikke muligt. Mine forældre er kommet der, da der var diskotek

Maria Juel

Sammen med bygningerne overtager de nye ejere også de bookinger af selskabslokalerne der allerede var skrevet i kalenderen for de næste to år.

- Vi vil leje det ud til fester og så vil der også blive forskellige arrangementer, foredrag og events, men i første omgang skal vi have det hele frisket op både ude og inde. Der skal males, vi skal have slebet gulve og så skal vi have skiftet det gamle oliefyr ud med en bedre varmekilde. Vi er faktisk allerede gået i gang lige efter vi officielt overtog det i onsdags, siger Birthe Rasmussen.

Planen er, at den store og den lille festsal skal kunne lejes med et fuldt funktionsdygtigt køkken, mens de andre dele af huset bliver selvstændige lejemål. Det betyder blandt andet at "Fit med Allan" også får lidt flere kvadratmeter, herunder to nye omklædningsrum og kontor til sin virksomhed som personlig træner.


Annonce

Mange idéer

- Vi har så mange idéer til, hvad Fredskoven kan bruges til, så hvor det helt præcist udvikler sig hen er ikke til at vide. Men det skal være et pænt og hyggeligt sted, hvor det hele er i orden og hvor man kan trygt kan planlægge sine fester, siger Maria Juel.

Restaurant Fredskoven historisk. Foto: Bogense Lokalhistoriske arkiv.

Det oprindelige Fredskoven var en pavillion, der helt tilbage til 1862 var et populært udflugtsmål for bogenserne, som brugte området til sommerforlystelser. Blandt andet var der hver søndag levende musik med byens musikkorps, hvor borgerne kunne nyde frokosten i restaurant Belvedere, og det var en tradition i mange familier, at man skulle vandre i Fredskoven og nyde morgenkaffen pinsemorgen.

I 1984 udbrændte den gamle pavillon i en voldsom brand, og en ny og moderne restaurant blev opført. Her blev der indrettet diskotek for de unge samt spiserestaurant og selskabslokaler.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kålkællingerne mødes til vegetarmad: Savnede inspiration til grønnere madlavning

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Forsinket julegave til nystartet forening: - Med de her penge kan vi købe alt, vi skal bruge

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til landets største feriemesse

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag med Overleveren

Ugeavisen Nordfyn

Hvor gammel var Gorm den gamle egentlig?

Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Ugeavisen Nordfyn

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Ugeavisen Nordfyn

Ny teknik hjælper på ryggen: Fremtidens senge kan skifte hårdhed

Ugeavisen Nordfyn

Anarki i højtiderne: Meny ønsker god påske - skal du have juleslik og en fastelavnsbolle med?

Annonce