Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nyt liv: Aktivt loppemarked rykker ind i Hotelpassagen

Hao Tran driver asiatisk spisehus i den tidligere Tex-grill. Nu starter han også et nyt slags loppemarked i Hotelpassagen. Her sammen med John Aagaard, der blandt andet vil udstille sin store samling af Kgl porcelæn.
Hvis man skal dømme efter antallet af tv-programmer med krejlerkonger og loppefund, er vi danskere bare helt vilde med den slags. Nu kommer der et nyt slags loppemarked til Bogense.

Bogense: I de seneste par uger er der vokset adskillige reolmeter op i de lokaler, hvor Kirkens Korshær tidligere drev genbrugsbutik i Hotelpassagen.

Fremover skal det 400 kvadratmeter store lokale rumme et nyt slags loppemarked, hvor idémand Hao Tran vil arrangere temadage med forskellige emner, vurderingsdage med eksperter fra auktionshuse og udstillinger med det nordfynske foreningsliv.

- Det kommer til at hedde Loppedag og skal være et samlingssted, hvor der sker noget nyt hele tiden, og vi vil rigtigt gerne have det lokale foreningsliv til at være med. Det kan både være private samlere, der vil have mulighed for, at vise deres specielle samlinger frem eller en forening der vil præsentere deres arbejde, siger Hao Tran.

Samtidig vil der blive et område, hvor man kan sidde og få en kop kaffe og noget at spise.

Annonce

Spisehus og loppemarked

Hao Tran driver allerede det asiatiske Bogense Spisehus i den anden ende af den gamle lagerbygning, men idéen til det aktive loppemarked er opstået i løbet af coronanedlukningen.

Med tiden er det meningen, at de to forretninger skal smeltes sammen.

- Jeg har altid selv gået meget på loppemarkeder, så jeg har tænkt over en mere spændende måde at gøre tingene på. Derfor vil der både være åbent for de der gerne vil vise deres samlinger frem, men ikke vil sælge noget. Vi har så mange spændende foreninger på Nordfyn, så jeg er i gang med at skrive invitationer til alle, der kan være interesserede. Det kan for eksempel være de lokale frimærke- eller møntsamlere, fortæller Hao Tran.


Jeg har altid selv gået meget på loppemarkeder, så jeg har tænkt over en mere spændende måde at gøre tingene på. Derfor vil der både være åbent for de der gerne vil vise deres samlinger frem, men ikke vil sælge noget. Vi har så mange spændende foreninger på Nordfyn, så jeg er i gang med at skrive invitationer til alle, der kan være interesserede.

Hao Tran


En af dem der allerede har takket ja, til at vise sin samling frem er 85-årige John Aagaard, der har mere end 500 stykker kongeligt porcelæn og et sjældent japansk testel, som han vil udstille.

- Det var min afdøde kones store interesse. Nu står det jo bare i skabene derhjemme, hvor jeg selv kan gå og kigge på det, men jeg vil da gerne kunne glæde andre ved at vise det frem, siger John Aagaard.

Hao Tran driver asiatisk spisehus i den tidligere Tex-grill. Nu starter han også et nyt slags loppemarked i Hotelpassagen, hvor der skal være spændende arrangementer og vurderingsdage. Foto: Thomas Gregersen

Han arbejder også på at udstille nogle af Radio Nordfyns mange gamle 78'er lakplader og en række specielle meget tidstypiske kjoler fra 1950'erne.

Hao Tran håber, at kunne åbne lidt forsigtigt op allerede fra udgangen af marts og den 19. april vil der være den første temadag, hvor alle interesserede foreninger og private, kan komme og se lokalerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce