Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ordet, troen og Peter AG

En fyldt Bogense Kirke fik et uforglemmeligt møde med ordmanden fra Skjern.

Annonce

Bogense: Han kan slå nogle helt besynderlige knuder på det danske sprog, og alligevel giver det hele mening, når Peter AG serverer sproget sat til musik. Selvom de fleste midaldrende danskere har slidt de legendariske Gnags-sange og et utal af pick up'er til støv igennem fem årtier, bliver der ved at dukke nye finurlige og lyriske krøller op, som man kan glæde sig over.

Tirsdag aften gæstede Peter AG Bogense Kirke, hvor han satte ordene på sine egne danske favoritsalmer og sange. Satte ord på sine egne ord og sin tro. Store emner blev hevet helt ned i jordhøjde af nordjyden i sneakers og med en skriggul Netto-pose under armen.

Kirken var fyldt til næsten det allersidste sæde, da Bogenses organist Klaus Andersen slog tonerne an til Carl Nielsen og Kai Hoffmans "Den danske sang", mens hovedpersonen lod gæsterne føre ordet et øjeblik.

Mellem sangene fortalte Peter AG om sit liv, sit forhold til troen og om at have rødder i en musik, der konstant udvikler sig, men kan tjene så mange forskellige formål. Vuggeviser, drikkeviser og marcher for eksempel.

- Det er fantastisk, at vi har mulighed for at lave sådan nogle kulturarrangementer i Bogense - og trække nogle så interessante navne her til vores kirke. Det er også dejligt, at der er så stor opbakning. Så kan vi sammen få nogle ting til at ske, mener menighedsrådsformand Kjeld Bruun, der kan se nogle perspektiver i at flere parter kunne arbejde sammen i kulturlivet.

Menighedsrådsformanden er selv en stor Peter AG-fan.

- Jeg hørte ham første gang på et hotel i Jylland i 1969, mindes Kjeld Bruun.

Imens er der stadig masser af ord i aftenens hovedperson.

Der er nok heller ikke tvivl om, at der gik en skarp journalist tabt i ham, da han droppede ud af studiet midtvejs og valgte musikken. Til gengæld fik vi alle lov at dele sætninger som "Når jeg bliver gammel. Så vil jeg sidde på en bænk. Der hvor havet slår ind over molen. Og ta imod duglette perlestænk. Af hav, når det glitrer i solen" - eller "Et steady blik i øjet når det flimrer ud. En hånd i tågen når alting bliver tåget. Væk mig med et nip af det som fuglene får pip af. Og sådan noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce