Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Otterups muskelbundt poserede sig til tops

Bodybuilderen Niclas Andersen, der er uddannet mekaniker og i dag arbejder på et specialcenter for anbragte børn i Årslev, har fået opbygget et par ganske solide overarme. Foto: Privat
28-årige Niclas Andersen har for nylig vundet DM i bodybuilding. Han dedikerer bedriften til sin bedste kammerat, der tidligere på året tog sit eget liv.
Annonce

Otterup: Når du ser billeder af Niclas Andersens muskuløse krop, bliver du måske en lille smule skræmt. Med en overarm, der i omkreds er større end et lår, er det nok ikke ham, du skal lægge arm med på et værtshus.

Faktisk var det netop armlægning, der blev startskuddet til en drøm om en dag at stå på scenen til en bodybuilding-konkurrence.

For omkring 2,5 år siden var Niclas Andersen med til en fødselsdag, hvor der blev lagt arm på bordene. Allerede dengang havde Niclas Andersen fået nogle ret store muskler, så han klarede sig godt. Men der var også en ordentlig fætter iblandt, og han blev en for stor mundfuld.

- Min overarmsknogle brækkede og gik i tre dele. Jeg lå indlagt på sygehuset i en uge med en brækket arm. Jeg måtte ikke løfte en kaffekop i fire måneder, og jeg kunne derfor kun træne mine ben i den periode, fortæller Niclas Andersen, der i dag har to skinner og 14 skruer siddende inde i armen, og de får lov til at sidde der for evig tid.

- Efter jeg var ude i fire måneder, besluttede jeg, at jeg ville hyre en coach, som kunne få mig tilbage på sporet. Jeg startede et træningsforløb i Rødovre, og jeg udviklede mig måned for måned. Jeg fik lagt en stram kostplan med syv måltider på en dag, og så fik jeg trænet en hel masse. Efter et års tid satte vi et nyt mål, og det var at komme på scenen - altså at stille op til et stævne i bodybuilding.

Jeg dedikerer medaljen til ham, fordi han troede så meget på mig hele tiden. Jeg har også efterfølgende været henne og besøge hans gravsted for at sende ham nogle tanker.

Niclas Andersen, bodybuilder fra Otterup

Annonce

Vinder DM

I april i år stillede Niclas Andersen op til sit første stævne i bodybuilding. Kroppen og hans poses på scenen (forskellige kropsstillinger, red.) rakte til en tredjeplads. Placeringen betød, at han også kvalificerede sig til DM.

Lørdag den 12. oktober bliver muskelbundtet fra Nordfyns største by danmarksmester i klassen minus 90 kilo. Kulminationen på mange års hårdt arbejde.

- Jeg har styrketrænet seks gange om ugen, passet mine syv måltider om dagen (600-800 gram kød hver dag, red.) og passet min søvn. Og så har jeg været dedikeret, målrettet og villig til at ofre en masse ting på det sociale og familiære område. Jeg sidder med en plasticbøtte med ris og kylling i, når jeg skal til en fødselsdagsbrunch med hele familien, siger Niclas Andersen.

Otterup-knægten begyndte at styrketræne for første gang, da han var omkring 14 år gammel.

- Min mor arbejdede i et motionscenter i Otterup, som jeg en gang imellem benyttede efter lukketid. Jeg stod og løftede små vægte, og efterfølgende har jeg trænet hele min ungdom. Jeg havde lige to år, hvor jeg var på efterskole, og her blev træningen ikke til så meget på grund af alkohol og fester. Efter efterskolen begyndte jeg at intensivere min styrketræning mere.

Annonce

Dedikeret til bedste ven

Alt i 2019 har dog ikke været liv og glade dage for Niclas Andersen, der til daglig arbejder på Møllebakken i Årslev, et specialcenter for anbragte børn.

Fire uger inden det første stævne i april, mistede bodybuilderen sin bedste ven gennem 10 år, Thomas Klovborg Nielsen, som tog sit eget liv.

- Han har været med mig hele vejen. Thomas skulle have været min opvarmer omme bag scenen og have hjulpet mig med at pumpe mine muskler op. Jeg dedikerer medaljen til ham, fordi han troede så meget på mig hele tiden. Jeg har også efterfølgende været henne og besøge hans gravsted for at sende ham nogle tanker, fortæller Niclas Andersen.

- Det var en rigtig svær periode for mig, efter Thomas gik bort. Hvis jeg gav op, var der en, som ville kigge ned oppefra og blive tosset, så jeg holdt fast, og det endte med en tredjeplads ved mit første stævne i april og efterfølgende DM-guld i oktober.

12. oktober stod Niclas Andersen øverst på skamlen til DM i bodybuilding i Ringsted Kongresscenter. Foto: Privat
Annonce

Nye mål i sigte

Niclas Andersen er ikke færdig med at presse sin krop i et fitnesscenter. Han har nye mål i sigte.

- Jeg arbejder på mine svage punkter i min offseason, hvor jeg godt må spise mere mad og dermed opbygger en vinterpels på kroppen. Min drøm er at stille op til EM eller VM. Efter jeg vandt DM, kan jeg ansøge om at komme med både til nordisk EM og VM, hvis jeg vil, siger han.

Det ser meget voldsomt og unaturligt ud, når man ser din krop på billederne fra DM. Hvordan kan man blive så stor på så kort tid?

- Det ser voldsomt ud. Inden vi går på scenen, bliver vi smurt ind i protan (brun farve, red.), som fremhæver kroppens konturer. 14 uger op til et stævne får vi ikke et gram sukker, og inden vi går på scenen, får vi en masse hurtige kulhydrater, så kroppen får et chok, og musklerne kommer derfor til at se mere fyldige ud. Vi tømmer også kroppen for væske, så blodårer og muskler bliver mere tydelige.

Niclas Andersens kost består primært af: Havregryn, riskiks, ris, pasta, kartofler, oksekød, kylling, æggehvider og proteinpulver.

- Indimellem har jeg også brug for en stor, klam burger eller en pizza, og det må jeg gerne i min offseason, hvor jeg ikke skal op til nogen stævner. Det er også vigtigt at få tilfredsstillet ens trang til de gode sager. En pizza smager sgu bedre end ris og kylling.

Det er 2,5 år siden, Niclas Andersen sidst har været i byen og drikke sig fuld. Der er ikke plads til sidespring af den slags, hvis du skal være bodybuilder. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce