Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Potentiale til vækst: Ny stærk medejer går ind i nordfynske Wencon, der leverer reparationer til søfarten

Wencon i Bogense har solgt en del af virksomheden til den jyske kapitalfond Brygge Partners. Privatfoto
Siden Erik Wendelin startede Wencon som enkeltmandsvirksomhed i 1984 har firmaets epoxyprodukter støt og roligt skabt sig et solidt navn i søfartsbranchen. Nu har en gruppe jyske investorer købt sig ind med en andel på 44 procent.

Bogense: Selvom Wencon ikke er nogen stor virksomhed på papiret og mange nordfynboer måske ikke kender til dens eksistens i Bogenses industrikvarter, så har navnet efterhånden slået sig så massivt fast i søfartsbranchen, at dets epoxy-produkter findes i værkstøjskassen på skibe over hele kloden.

Erik Wendelins oprindelige enkeltmandsvirksomhed fra 1984 har ramt lige ned i rederiernes grønne omstilling og beregninger viser, at der kan findes CO2-besparelser på mellem 80 og 98 procent ved at reparere i stedet for at udskifte maskindele på skibe.

Den store succes skyldes nok ikke kun de grønne besparelser, men også muligheden for at kunne reparere til havs uden at skulle søge havn og ligge stille i nogle dyre dage, mens der bliver bestilt nye dele.

Annonce

Wencons produkter kan sammenlignes med den polyfilla, man spartler med derhjemme og siden maler udenpå. Produkterne består af en fylder og en maling, som betyder, at en slidt eller tæret maskindel kan repareres med en simpel manual i hånden.

- Med forholdsvis få varer kan vi løse så mange af kundernes problemer. Vores succes beror på, at kundernes lykkes første gang med at foretage reparationer med vores produkter, og at de vender tilbage, siger Erik Wendelin.

Til stede ude i verden

Wencon har lige nu 10 medarbejdere, hvoraf halvdelen under normale omstændigheder er på farten i det meste af verden. Forretningskonceptet har under både finanskrisen og coronapandemien sin slidstyrke ved ikke at blive ramt på omsætning og indtjening.

- Vi er en god og sund lille virksomhed med nogle ret gode nøgletal og stort set uden gæld, så jeg tænker, det er det, vores nye medejer har fået øje på, siger Erik Wendelin, der indtil nu har ejet virksomheden sammen med sine to børn.

Det er investeringsselskabet Brygge Partners med hovedkontor i Esbjerg, der netop har købt sig ind og bag den står en flok fremtrædende jyske erhvervsfolk med erfaring fra en række brancher, som investerer i unoterede selskaber, hvor de kan se et potentiale.

Annonce

Fuldstændigt fredeligt

- For mange har det en dårlig klang, hvis tingene lugter lidt af kapitalfond, men som jeg også skrev i mit brev til medarbejderne, så er det kun ejerforholdene der kommer til at ændre sig. Brygge Partners har fokus på at udvikle virksomheder og går ikke efter majoriteten i Wencon. Den sidder vi i familien stadig med, men jeg tror ikke, det er en styrke både at være familieejet og familiedrevet. Det er vi gået bort fra for flere år siden, og jeg tror på, at det er godt med en blandet bestyrelse, der sidder der både med hjertet og hjernen, mener Erik Wendelin.

Brygge Partners har købt 44 procent af den nordfynske virksomhed. Resten ejer Erik Wendelin og hans to børn Ditte og Bjørn.

Wencon er i øjeblikket til stede i 20 lande, men ser et umiddelbart potentiale i mindst 40 lande i fremtiden.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce