Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sexolog: - Både mænd og kvinder kan være i usynlige lænker.

Pædagog, kommende sexolog og parterapeut Nanna Munch skriver klummer i UgeAvisen Nordfyn og modtager  gerne spørgsmål på sin hjemmeside www.nannamunch.dk.

Klumme: Det handler ikke om at være mere eller mindre mand. Det handler ikke om at være mere eller mindre kvinde.

Det handler om, at du er forelsket i en person, der gemmer sig bag en forklædning af omsorg, kærlighed og hengivenhed. Men af og til tages forklædningen af. Omsorg bliver kontrol, kærlighed bliver trusler, og hengivenhed bliver til tvang.

Kærligheden gør blind, og kærlighed gør, at vi altid håber og tror på det bedste i vores elskede.

Annonce

Når lænkerne er blevet strammet til det inderste, kan du blive mødt med en sætning a la: ”Det er bare, fordi jeg elsker dig så højt, at jeg ikke kan kontrollere min vrede. Det må du da forstå.” Eller: ”Du ved godt, at jeg er den eneste, der vil elske dig. Du kan jo ikke leve uden mig, skat”.

Sætninger som disse kan blive til fortællinger. Fortællinger, der kan brænde sig fast i dit indre og blive den historie, du kender, som den eneste sandhed.

Du er ikke en rigtig mand. Du er en elendig elsker. Du er en dårlig mor. Ja, det er ting, som vi ikke skal sige til dem, vi elsker.

Kærlighed må aldrig blive en undskyldning for at behandle andre mennesker og slet ikke dem, der står os nærmest, dårligt.

Den fineste opgave, din elskede har, er at støtte dig, elske dig, give dig ømhed, omsorg og tryghed. Tryghed og ømhed skal ikke være og må ikke være til forhandling. Det er en selvfølge i et ligeværdigt og gensidigt kærlighedsforhold.

Et forhold, hvor du bliver nedgjort, mobbet, udstillet, kontrolleret, er ikke et sundt kærlighedsforhold.

Den måde at vise kærlighed på er ikke kærlighed. Men det kan være svært at erkende det. Ofte ser vi det som vores egen skyld. Den, vi elsker, har overbevist os om, at vi fortjener denne behandling.


Den fineste opgave, din elskede har, er at støtte dig, elske dig, give dig ømhed, omsorg og tryghed. Tryghed og ømhed skal ikke være og må ikke være til forhandling. Det er en selvfølge i et ligeværdigt og gensidigt kærlighedsforhold.


Det kan være svært at forholde sig til denne misforståede form for kærlighed, og ofte kan en fortrængning af ens nagende følelse af, at noget er galt, være den nemmeste løsning.

Men du skal vide, at du er ikke alene. Flere mænd og kvinder sidder i denne situation og tvivler på sig selv. De bebrejder sig selv og skammer sig over den kærlighed, de har til det menneske, der har en fantastisk forklædning, men spreder smerte. Igen og igen.

Hvis du usikker på, hvordan dit parforhold påvirker dig, kan du stille dig selv dette spørgsmål: Hvordan ser mit ønskeparforhold ud.

Se så på den virkelighed, du er i. Hvordan passer den ind i dit ønskeparforhold? Er der noget i dit nuværende forhold, der ikke passer ind med det parforhold, som du i dit hjerte ønsker dig og har behov for?

Hvor vil jeg hen med denne klumme? Jeg vil hjælpe dig, der kan genkende sig selv og din elskede i et usundt mønster. Jeg vil hjælpe med at give dig styrke til at se og genkende de usynlige lænker og farlige forklædninger.

Du er ikke alene. Jeg rækker min hånd ud til dig, og jeg håber, du vil tage imod den. Skriv til mig, hvis dit ønskeparforhold er langt fra den virkelighed, som du er i. Jeg er ikke her for at udskamme og stille spørgsmål til din kærlighed. Mit fokus er din lykke.

Sidder du som single eller par og har ondt i kærlighedslivet og/eller sexlivet? Ønsker du en udvikling af jer som par eller blot dig selv?

Skriv ind til mig anonymt via min hjemmeside www.nannamunch.dk, og jeg vil besvare netop dit spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce