Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Topkarakter til ung EUX-mekaniker

Emil Hasse kan nu kalde sig mekanikersvend, men drømmen er at læse videre og bygge ovenpå uddannelsen om nogle år. Privatfoto
Som den første EUX-mekaniker hos Autodan i Otterup er 22-årige Emil Hasse blevet uddannet både mekaniker med sorte fingre og student med sart hvid hue.
Annonce

Otterup: Selvom Emil Hasse er den første EUX-lærling, der er uddannet hos Autodan i Otterup, så har mødet med den forholdsvis nye uddannelse på ingen måder afskrækket det nordfynske værksted.

- Som lærested skal vi ganske vist undvære vores lærling i længere perioder, når han har været på skole et halvt år ad gangen, men det er et spørgsmål om at indrette sig efter det, fortæller Annette Allesø fra Autodan.

Faktisk har virksomheden været så glad for Emil Hasse, at han efter eksamen er blevet fastansat. Planen er, på et tidspunkt, at læse videre til autoteknolog, der er en overbygning med dybere teknologiforståelse og ledelse.

- Men først vil jeg gerne have et par års praktisk erfaring med i bagagen, fortæller han.

Her skal han nu også være med til at lære nye lærlinge op.

Annonce

Mere teori og skriftlige opgaver

Som en del af sin uddannelse har den 22-årige nyudklækkede mekanikersvend blandt andet skrevet et større eksamensprojekt som senere blev forsvaret ved en mundtlig eksamen.

Emil Hasse havde valgt, at skrive om dieselbilernes udvikling igennem tiden, hvordan udstødningssystemet løbende forbedres, så det lever op til EU-normerne, og han gav også sit bud på, hvad fremtiden bringer på dette område.

Udover den gymnasiale og teoretiske del af uddannelsen har han som EUX-lærling selvfølgelig også været til den helt almindelige praktiske svendeprøve, som løber over to dage.

Her var pen og papir skiftet ud med det tunge værktøj, da første opgave lød på udskiftning af kobling og trækaksler, derefter fejlsøgning på generator og el-systemer på en anden bil.

Annonce

Gode lærlinge

- Hos Autodan har vi efterhånden uddannet mange lærlinge og det er vigtigt for os, at tage imod de unge mennesker i vores virksomhed og være med til at forme fremtidens mekanikere. Lærlingene bidrager positivt med deres nysgerrighed og iver efter at lære fra de erfarne svende - ligesom vi hele tiden bliver holdt til ilden på vores evne til at kommunikere og følge med tiden, siger Annette Allesø.

- De problemer med at få lærlinge, som man talte om for nogle år siden, er slut, fortæller hun.

Faktisk har Autodan i Otterup lige nu to meget dygtige lærlinge som begge er tilknyttet Erhvervsskolens Talentlinie med ekstra fokus på fejlfinding, som er en stor del af reparationerne på et moderne autoværksted.

Den forholdsvis nye EUX-uddannelse dækker over en almindelig erhvervsuddannelse med tilvalg af en række gymnasiale fag. Derved opnås en studiekompetence på niveau med en to-årig gymnasieuddannelse som en hf, så man efterfølgende har adgang til videregående uddannelser - ligesom andre studenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce