Annoncørbetalt indhold

En af dem

VUC Fyn - Ane Lybæk er færdig med hf på VUC til sommer og håber, at næste stop er psykologistudiet på Syddansk Universitet.

Denne artikel er sponsoreret af HF & VUC FYN Søndersø

Fra frisør til hf-studerende. 31-årige Ane Lybæk starter på gymnasiet efter
folkeskolen, men dropper ud og har altid følt det som et nederlag. I dag er hun
i gang med en fuld hf på VUC i Søndersø og har store fremtidsdrømme. Psykologistudiet
er næste stop.

Jeg har altid bildt mig selv ind, at jeg ikke var god i skolen og også fået den fortælling, at jeg er god til at snakke med mennesker, så frisør var nok det rigtige for mig. Men jeg kan mere, end jeg troede, og faktisk er det en lærer på VUC i Søndersø, som har opfordret mig til at gå hele vejen. Det har givet mig selvtillid til at tage springet.

Sådan siger Ane Lybæk fra Morud, som efter 10 år i frisørfaget beslutter, at hun ikke vil være sådan en mor, der først kommer hjem, når børnene skal i natdragterne. Hun vil skifte spor, men det gør hende både splittet og ked af det, for nederlaget fra gymnasiet spøger stadig. Alligevel trodser hun tvivlen og beslutter sig for at forsøge sig med en hf igen. Faktisk kalder hun det angstprovokerende, fordi hun i starten stadig har følelsen af, at hun ikke kan. Men sejr på sejr modbeviser det. Som hun udtrykker det:

Hvis man beder om hjælp og rækker ud, så er der bare så mange hænder, der griber en og motiverer en her på VUC i Søndersø. Jeg startede med at tænke, at jeg skulle være socialrådgiver efter hf, men blev så sindssygt glad for at læse, at jeg fik blod på tanden til at skulle på universitetet og læse psykologi.

SIM-undervisning og spiseligt

Artiklen fortsætter efter annoncen
VUC Fyn - Med SIM-undervisning på VUC kan man som studerende følge den almindelige undervisning online – uanset hvor man befinder sig.

Og blod på tanden har hun. Faktisk kan Ane til sommer kalde sig hf-student efter 2,5 år med SIM-undervisning. Det betyder, at hun har haft mulighed for at følge undervisningen online, og hun har netop valgt den undervisningsform for hurtigst muligt at komme tættere på drømmen. Med SIM-undervisning har Ane fra dag til dag valgt, hvilke timer hun vil møde op til på skolen, og hvilke timer hun vil følge online.

Det er genialt, for en del af undervisningen bliver også optaget, og så kan jeg følge med, når det passer mig. Jeg møder dog op på skolen, når jeg har mulighed for det, for det er ikke altid så smart med en 1- og en 4-årig hjemme, smiler hun og tilføjer, at hun lige nu er lidt presset, fordi hun skal have et vist gennemsnit for at komme ind på psykologistudiet. Samtidig kalder hun det faglige for spiseligt.

Et symbol med stor betydning
Ane havde aldrig troet, at hun skulle være en af dem. En af dem, der går hele vejen, og faktisk kan hun ikke vente med at starte på psykologistudiet. Hun har altid haft stor interesse i mennesker og deres forskelligheder og mener også, at de 10 år som frisør har givet hende noget godt med i bagagen. Hun har lært at tale med alle slags mennesker. Men hf-uddannelsen på VUC har været den største gave.

Personligt har det givet mig så meget. Før var jeg - udover min far - den eneste i min familie, som ikke har en studenterhue. Og nu skal jeg som 31-årig bare have bestilt den hue, for symbolet med den hue betyder så meget for mig. Jeg kan godt!

Info

  • HF & VUC FYN Søndersø
  • Højagervej 25
  • 5471 Søndersø

www.vucfyn.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Rullende klinik kommer firbenede venner i møde

Ugeavisen Nordfyn

Nashville Nights slår tonen an i Bogense: Koncert skal varme op til flere dages international festival i Odense

Ugeavisen Nordfyn

Skole får kæmpe byggeklodser til udendørs leg og læring

Ugeavisen Nordfyn

Birgit blev bladdronning ved et tilfælde: Nu runder hun skarpt hjørne med fuld fart

Ugeavisen Nordfyn

Pludselig hørte Ole en "farlig" summen: - Jeg tænkte godt nok, at det her kunne blive et problem

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Katrine droppede ingeniøruddannelsen og driver nu den butik, hvor hun havde sit første job

Ugeavisen Nordfyn

Lokaldebat: Vi har brug for en svømmehal

Ugeavisen Nordfyn

Socialt udsatte fik gratis wellness-behandlinger: - Det betyder rigtig meget

Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter: Nordfynsspillene er klar til premiereAtlantis

Ugeavisen Nordfyn

Kutter-gutter til traktortræk med en noget anderledes maskine

Ugeavisen Nordfyn

Sukkersax og sand 80'er-fest satte Geværfabrikken i svingninger

Ugeavisen Nordfyn

Sommer, sol og succes for Søndersøs byfest

Annonce