Annonce
Ugeavisen Odense

Afvist på grund af sit køn: Der skal mere til at knuse Najas drøm om at blive tømrer

Naja Hye Buchholt i en trillebør. Privatfoto
Naja Hye Buchholt drømmer om at blive tømrer, men ser en stor udfordring i at finde en læreplads. Derfor rækker hun hånden ud i et håb om, at nogen ser lyset i hende.

Skibhus: - Jeg ved godt, det ikke bliver nemt, men det er det, jeg gerne vil.

Naja Hye Buchholt er på vej ud ad døren, da avisen fanger hende over telefonen. Hun har printet en stak ansøgninger, for en læreplads kommer ingen sovende til.

Hun drømmer om at blive tømrer til trods for, at faget er domineret af mænd.

Det skræmmer hende ikke. Hun ved, hvilket stof hun er gjort af og hun ved, hvad hendes hænder er i stand til.

Der er dog en helt afgørende forhindring på vejen til målet.

Hendes køn. Det måtte hun erfare på den hårde måde.

- Den første, jeg ringede til afviste på stedet med begrundelsen, at de ikke tog kvinder ind. De vil have muskler. Det var deres holdning. Det var da lidt et slag i ansigtet. At man ikke engang kan få en chance for at vise noget, bare fordi man er det forkerte køn. Det blev jeg meget provokeret af, siger Naja Hye Buchholt, der med afslaget nu til gengæld kan vise lidt af den vilje, hun besidder.

Naja Hye Buchholt på vej ud med ansøgninger fra hjemmet i Skibhuskvarteret. Privatfoto


- Det var træls, at det skulle være sådan, det første sted jeg ringede. Men ved du hvad? Der skal mere til at slå mig ud, og der er sygt mange tømrervirksomheder i Odense, så jeg fortsætter selvfølgelig min jagt, griner hun.

Annonce

Ligger til familien

Den aspirerende tømrer har på et tidligt tidspunkt vidst, at et kontorjob aldrig ville blive aktuelt.

- Jeg har ofte været med min far på arbejde. Han er klejnsmed. Og resten af min fars familie er også håndværkere. Da jeg så begyndte at tænke over, hvad jeg ville, faldt det naturligt, at vælge noget, hvor jeg skal bruge mine hænder. Som tømrer kan man meget forskelligt. Det er et meget bredt fag og hele den kreative proces tiltaler mig meget, siger hun.

I øjeblikket er hun i gang med grundforløb 1 og skal til grundforløb 2 have fundet en læreplads, hvor hun kan begynde i august.


Den første, jeg ringede til afviste på stedet med begrundelsen, at de ikke tog kvinder ind. De vil have muskler. Det var deres holdning. Det var da lidt et slag i ansigtet. At man ikke engang kan få en chance for at vise noget, bare fordi man er det forkerte køn. Det blev jeg meget provokeret af

Naja Hye Buchholt


- Jeg vil bare gerne finde et sted, så hurtigt som muligt. Helst i Odense, hvor jeg bor, men jeg kører også ud til Kerteminde med ansøgninger. Det skal faktisk bare helst være på Fyn. Jeg vil bare gerne have en læreplads.

Og hvad får man så, hvis man giver dig muligheden?

- En mødestabil, ansvarlig, pligtopfyldende ung kvinde, der sætter en ære i at løse opgaven på bedst mulig vis. Jeg er stærk både fysisk og psykisk, jeg er tilpasningsdygtig og fleksibel. Det er, hvad man får i mig som lærling.

Hvis Naja Hye Buchholt lyder som et aktiv for dit tømrerfirma, kan hun kontaktes på telefonnummer 6054 3113.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce