Annonce
Ugeavisen Odense

Bargroup ejere: Svært at navigere i kompensationspakker

Gregers Schmidt er driftsdirektør i Bargroup. Og 2020 har været et udfordrende år. Foto: Hasse Frimodt
Bargroup, der står bag driften af en lang række restaurationer og gå i byen steder i Odense, har blodrøde tal i regnskaberne, fortæller Gregers Schmidt, driftsdirektør i Bargroup.
Annonce

- Vi har blodrøde tal. 2020 har været et økonomisk ringe år for Bargroup, mildt sagt. Sådan indledes samtalen med Gregers Scmidt, der er driftsdirektør i Bargroup.

Bargroup står bag Storms Pakhus, Klosterkroen, Viggo’s, Sir Club, Ryan’s, Kong Tiki, Den Brølende And og Blomsten & Bien. Alle steder som har været hårdt ramt af diverse corona restriktioner siden den 12. marts i år.


Systemet med hjælpepakker er jo fantastisk. Men når det så er sagt, så er det så stor en jungle at finde rundt i - på trods af diverse rådgivninger - hvad de pakker rent faktisk hjælper os med

Gregers Schmidt


- Hos Bargroup lever vi af at drive restaurationer. Og det er nok den branche, der efter min mening har været hårdest ramt med corona semi-nedlukninger og genåbninger samt restriktioner, der har betydet, vi ikke måtte holde længere åbent end til kl. 22 i størstedelen af tiden siden 12. marts. Det har kostet os enormt mange penge. Så mange, at vores regnskab de fleste steder er blodrødt for tiden, siger Gregers.

Klosterkroen i Lille Gråbrødrestræde er lukket ligesom resten af Bargroups forretninger er det. Foto: Hasse Frimodt

Gregers er faktisk ganske forstående overfor, at der skal passes på ude i samfundet, og at der skal være restriktioner. Men han er ikke glad for den måde, Mette Frederiksen og regeringen har håndteret det hele på.

- Systemet med hjælpepakker er jo fantastisk. Men når det så er sagt, så er det så stor en jungle at finde rundt i - på trods af diverse rådgivninger - hvad de pakker rent faktisk hjælper os med, og hvor meget. Når man driver en virksomhed, som vi gør, med tæt på 200 ansatte, så føler vi en stor forpligtigelse overfor disse medarbejdere. De skal vide, om de får deres løn eller ej, og der er udmeldingerne fra regeringen alt for vage, uspecifikke, og i øvrigt alt for sent ude, siger Gregers.

Med den seneste nedlukning af restauranter, caféer og værtshuse er Bargroup og dets medarbejdere endnu engang blevet hårdt ramt. Stort set alle ansatte er lige nu sendt hjem. Vi håber at vi kan give dem alle løn, men teknikaliteter i hjælpepakkerne gør, at vi endnu ikke ved det 100 procent sikkert.

- Vi er kun 4 mand på arbejde. Det er udover jeg selv, Bjørn Hentze der er økonomidirektør i Bargroup og Martin Bødker, der er direktør i Storms Pakhus, og Claus Christiansen der er håndværker i Storms Pakhus. Og så er det nu, jeg gerne vil klage lidt over regeringens håndtering af det hele, siger Gregers og fortsætter: - Jeg kan simpelthen ikke forstå, at Mette Frederiksen stod på TV og sagde, at hun havde forventet, at den næste corona bølge var kommet langt før end nu. For så forstår jeg ganske enkelt ikke, at regeringen ikke har brugt tiden på at gøre hjælpepakkerne mere tydelige end tilbage i marts måned. Vi aner seriøst ikke, hvordan vores virksomhed bliver kompenseret, og det er frustrerende som virksomhedsleder ikke at kunne melde noget konkret ud til ens medarbejdere, siger Gregers.

Nedlukningen er det bedste af det værste, forventer Gregers. For så bliver virksomheden forhåbentligt kompenseret, hvilket er bedre end de små omsætninger vi kan præsterer rundt omkring, under restriktionerne. Ved en kompensation laver vi stadig forholdsvist stort minus, men det er vand ift. de sidste måneders tal.

- Kl. 22 var noget lort rent ud sagt. Det er jo normalt i perioden mellem 22 og 05 vi har gæster på størstedelen af vores butikker, og andre butikkers omsætning er tæt på halveret pga. de tidlige lukketidspunkter og begrænsede antal gæstepladser. Det har kostet os enormt mange penge. Huslejen, lønninger, varer, forsikringer, abonnementer osv, koster jo det samme som normalt. Så vi vil hellere være lukket helt ned, end have lov til at have åbent til kl. 22. Forestil jer lige, at tøjbutikkerne i gågaden må holde åben fra kl. 23 til 05. De ville være virkelig hårdt ramt, da de færreste mennesker gør deres indkøb på den tid af døgnet, i en tøjbutik, siger Gregers.

Gregers Schmidt er ikke glad for den måde Mette Frederiksen og regeringen har håndteret corona restriktionerne på, overfor erhvervslivet. Foto: Hasse Frimodt

Bargroup er ikke ved at gå konkurs, pointerer Gregers Schmidt.

- Men vi overvejer meget kraftigt hver eneste krone vi overvejer at bruge. Er det et godt tidspunkt at få renoveret lidt på stederne nu – men det kræver også at vi har penge til det, hvilket vi har svært ved at finde ud af pga. den førnævnte kompensations jungle, siger Gregers.

- Vi har heldigvis haft nogle gode år inden corona, så vi har klaret os, men vi savner nogle let forståelige kompensationspakker, der ikke er så sort/hvid, så vi bedre ved, hvordan vi er stillet, og ikke mindst hvordan medarbejderne, som er dem, der yder et kæmpe stykke arbejde, er stillet bedst muligt, siger Gregers Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce