Annonce
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Dalumhallen. Foto: Kristian Isaksen
Høeghs Café i Dalumhallen har haft et elendigt 2020. Selv efter genåbningen er der aldrig kommet gang i salget, hvilket har tvunget forpagter Søren Høegh til at finde indtægtskilder andre steder.
Annonce

Dalum: I sidste uge beskrev avisen de grelle vilkår for Raymond Simpson og hans cafeteria i Højby Hallen, der siden genåbningen i august aldrig har fået omsætningen tilbage i omdrejninger.

- Alle halcafeterier lider, sagde han til avisen, som derefter tog kontakt til andre forpagtere i Odense.

I Dalum kan Søren Høegh, der driver Høeghs café, sagtens genkende billedet.

- Mundbindet er svært at huske på. Det ser man tydeligt især blandt de unge mennesker, som er svære at opdrage på. De glemmer det og kommer derfor ikke ind til mig. Det må de simpelthen ikke. Ja, jeg havde da også glemt det i den alder,  men der er flere ting, der taler imod, siger Søren Høegh, og uddyber.


Jeg kunne godt se, at det her ville kvæle forretningen, så jeg måtte flytte omsætningen. I sommer begyndte jeg at lave frokostsandwicher til firmaer. Det har hjulpet, men kan selvfølgelig slet ikke opveje for, hvad der er gået tabt

Søren Høegh


- Der er mange, der ikke går i bad, som bliver opfordret til at gøre det hjemme. Så kommer de ikke ind til mig og spiser i deres svedige sportstøj.

Høeghs Café - bemærk mundbindsadvarslerne, der ellers står tydeligt fremme. Foto: Kristian Isaksen

Han ved ikke præcist, hvor meget omsætningen er dalet, men kan med sikkerhed sige, at han har mistet 50 procent af sit normale salg. Forpagteren indså da også hurtigt, at nytænkning skulle redde skuden.

- Jeg kunne godt se, at det her ville kvæle forretningen, så jeg måtte flytte omsætningen. I sommer begyndte jeg at lave frokostsandwicher til firmaer. Det har hjulpet, men kan selvfølgelig slet ikke opveje for, hvad der er gået tabt. Jeg skulle også have forpagtet kiosken i Den Fynske Landsby under festspillene. De blev aflyst og så havde jeg seks ugers ferie. Det var ok at stresse af - men alt med måde, griner han.

Søren Høegh, der forpagter Høeghs Café i Dalum Hallen. Arkivfoto: Robert Wengler

Søren Høegh er ikke bekymret. Ikke endnu. For han håber på, at mere normale tilstande vender tilbage, når håndbold- og badmintonturneringerne starter igen.

- Det bliver ikke noget stjerneår, men jeg skal nok klare den. Halbestyrelsen har givet mig nogle lempeligere forpagtningsmåneder, så der er en god dialog imellem os. De er jo også kun interesseret i at kunne tilbyde brugerne en mulighed for at få lidt at spise og drikke.

Annonce

Der er ikke penge i det

Et andet sted i Odense er optimismen knap så synlig. Ja, faktisk er den fuldkommen fraværende i Næsbyhallerne, hvor Sune Westphal netop har opsagt sin forpagterrolle i caféen.

- Der er stort set ingen opbakning, fortæller Sune Westphal, der officielt er ude, når måneden er omme.

Valget var nemt at tage på baggrund af det indsvundne salg, men det var ikke med forpagterens gode vilje, at han skulle opgive.

- Det er pisseærgerligt, men jeg kan ikke leve af, at børnene har en 20'er med til en sodavand, der koster 25. Så er der i øvrigt en nærbutik tæt på, der sælger alt meget billigere. Det kan jeg ikke konkurrere med, fortæller han, og får dermed avisen til at spekulere på, om problemerne opstod allerede før coronaens indtog.

- Det har været svært at finde fodfæste siden jeg åbnede i foråret 2019, men jeg var aldrig lukket, hvis ikke det havde været for samfundets nedlukning. Så var jeg fortsat som forpagter.

Sune Westphal valgte ulig Søren Høegh og Raymond Simpson slet ikke at åbne i august.

- Hallens brugere blev opfordret til at komme hurtigt ind og ud. Så de ville aldrig være slået et smut forbi mig. Corona eller ej. Hvis et cafeteria skal køre ordentligt rundt i Næsby, skal hallen selv overtage driften. Der er ikke sund økonomi i det for en forpagter.

Hvad der skal ske i Næsby fra nu af er fortsat uvist, men Sune Westphal fortsætter i Blommenslyst Golfklub og har netop fået arbejde ved en slagter.

Sune Westphal. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce