Annonce
Ugeavisen Odense

Hård tid: Coronaramt butik udlodder solbriller til læserne

Solbriller fra Democratic Eyewear. Pressefoto
- Vi har været tæt på at opgive, men nu ser vi lys for enden af tunnelen og tror på en fremtid for Democratic Eyewear. Det fejrer vi med en konkurrence for Ugeavisen Odenses læsere, siger indehaverne, Annette Engelbreth Holst og Dorthe Thuesen Skjoldager.

Klaregade: For Annette Engelbreth Holst og Dorthe Thuesen Skjoldager har det sidste år været lidt af en prøvelse. Begge er de optikere og partnere i virksomheden Democratic Eyewear Odense, Klaregade 7, som de åbnede sammen den 2. marts 2020.

Dorthe Thuesen Skjoldager og Annette Engelbreth Holst er indehavere af Democratic Eyewear i Klaregade 7, 5000 Odense C.

Blot 10 dage efter åbningen af Democratic Eyewear måtte de lukke på grund af den første bølge af corona i Danmark.

- Det var noget af en våd klud, der blev klasket ud i vores ansigter. For de første ti dage var gået over al forventning. Kunderne tog godt imod vores koncept, og alt tegnede lyst lige indtil Mette Frederiksen lukkede landet ned den 12. marts, siger Annette.

Nedlukningen af Democratic Eyewear varede frem til sidst i april 2020, hvor optikerne fik lov at holde åbent, dog under strenge restriktioner, der måtte ikke laves synstest.

- Som optiker er det enormt svært at drive forretning, når man ikke må lave synstest på folk, der skal have nye briller. Det fik vi så heldigvis lov til ca. tre uger senere. Så fra omkring juni og frem til november var der igen pænt gang i butikken, siger Annette.

Men så blev mundbindspåbuddet indført i november, og det fik igen stor indflydelse på det at drive en optikerforretning.

- Vi oplevede et stort fald af besøgende i vores butik. Folk aflyste deres synstest, og vi solgte færre briller. Vi oplevede, at folk ikke ønskede at prøve briller med mundbind, så de udskød det, siger Dorthe.

Ved juletid kom så anden bølge af coronaen, og en ny lockdown af landets butikker blev en realitet. Men Democratic Eyewear måtte gerne holde åbentda optikere er en del af sundhedssektoren.


Som optiker er det enormt svært at drive forretning, når man ikke må lave synstest på folk, der skal have nye briller

Dorthe Thuesen Skjoldager


- Alle andre butikker omkring os var jo lukkede, så vi oplevede byen som en spøgelsesby. Men som nystartet virksomhed fandt vi ud af, at vi ikke passer ind i regeringens hjælpepakker, så vi har måttet tære af egen opsparing. Faktisk havde Dorthe og jeg en krisesnak i december, hvor vi gennemgik regnskaber og var ret tæt på at kaste håndklædet i ringen og lukke virksomheden, da det har kostet os mange penge, siger Annette.

Men de to optikere besluttede sig for at kæmpe og holde liv i butikken.

- Vi kan jo se, at vi har det helt rigtige koncept, når ellers alt er normalt. Vi har de rigtige produkter til de rigtige priser, så det vil være smadder ærgerligt, hvis det er corona, der skal være skyld i, at vi skal lukke en god forretning, siger Dorthe.

Nu ser de to optikere lys forenden af tunnelen.

- Det er et år siden, vi åbnede. Vi kæmper en hård kamp hver eneste dag, men nu tror vi på, at Danmark lukker op igen. Vi håber og opfordrer alle danskere til at tage corona seriøst, holde afstand, spritte hænder og passe på hinanden, da vi meget nødig ønsker en tredje nedlukning. Det vil have store konsekvenser for rigtig mange selvstændige, siger Dorthe.

Butikkens et år fødselsdag bliver holdt i fred og ro. Ingen køtilbud, da det vil være uetisk at lokke en masse mennesker ind og stå i kø sammen. Men i stedet udlodder Democratic Eyewear to par solbriller til lodtrækning blandt Ugeavisen Odenses læsere.

Konkurrencebetingelser

Deltag i konkurrencen ved at sende en mail til konkurrence@uao.dk

I emnefeltet skriver du Democratic EyewearOdense.

Fortæl i din mail, hvorfor du ønsker at vinde nye solbriller.

Sidste frist for deltagelse er onsdag den 10. marts

- Vi fejrer fødselsdag med avisens læsere. Vi udlodder vores super lækre solbriller. De to vindere kan frit vælge mellem de op til 30 solbrille modeller, vi har af mærket Democratic Eyewear. Brillerne er dansk design, lavet af kvalitets materiale og italiensk acetat. Ønsker vinderne styrke i glasset, kan dette tilkøbes, siger Annette.

Solbrille fra Democratic Eyewear. Pressefoto
Solbrille fra Democratic Eyewear. Pressefoto
Solbrille fra Democratic Eyewear. Pressefoto
Solbrille fra Democratic Eyewear. Pressefoto
Solbrille fra Democratic Eyewear. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce