Annonce
Ugeavisen Odense

Jazzfestival i Odense i juli

Den internationalt kendte New York guitarist Peter Bernstein spiller på Odense Jazz Festival. (PR-foto)
Fra 20. juli og to uger frem danner Odense ramme om en stor jazzfestival, hvor der bliver mulighed for at høre jazz inden for mange forskellige genrer.
Annonce

Odense: Initiativet til Odense Jazz Festival kommer fra to studerende på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Nathaniel Ford og Fini Brandt. I samarbejde med deres lærer, Anders Mogensen, der også er en internationalt anerkendt trommeslager, har de på kort tid fået sammensat et musikprogram med både lokale, nationale og internationale jazzmusikere.

Under festivalen bliver der budt på musik flere forskellige steder i byen. Den faste del af programmet er tre daglige koncerter, som finder sted på spillestederne Dexter og PåTaget.

Klokken 19 foregår det på Dexter, mens PåTaget er vært for to daglige koncerter klokken 16 og 21. Hertil kommer koncerter i Studenterhuset og en række udendørs koncerter i midtbyen, men den del af programmet er dog endnu ikke helt fastlagt.

Arrangørerne har lagt vægt på at sammensætte et program, der viser bredden inden for jazzmusikken, lige fra swing over verdensmusik til det mere bluesprægede.

- Jeg tør godt love, at der bliver noget for enhver smag, siger Anders Mogensen, som selv kommer til at spille mindst tre koncerter. En af dem bliver sammen med den internationalt kendte New York guitarist Peter Bernstein.

Af kendte danske og nordiske jazzmusikere på festivalen kan nævnes guitaristerne Uffe Steen, Niclas Knudsen og Jakob Bro, saxofonisterne Tomas Franck, Hans Ulrik, Karl-Martin Almqvist og Jan Harbeck, mundharpespilleren Mathias Heise og trommeslageren Kasper Tom. Hertil kommer en række lokale musikere, bl.a. saxofonisten Hans Mydtskov.

I musikverdenen er Syddansk Musikkonservatorium kendt som et uddannelsessted, der lægger stor vægt på jazzmusik. Anders Mogensen understreger dog, at konservatoriet som sådan ikke er involveret i festivalen.

- Det er først og fremmest de unge menneskers dynamik og engagement, der er drivkraften bag festivalen, understreger Anders Mogensen, som har ydet sit ved at trække på sine mange kontakter i jazzverdenen.

Til de tre faste, daglige koncerter kan der købes dagsbilletter, men man kan også købe billetter til enkeltkoncerter. Programmet kan ses på Dexters, Studenterhusets og PåTaget’s facebook-sider.


Det er først og fremmest de unge menneskers dynamik og engagement, der er drivkraften bag festivalen

Anders Mogensen


- Der kan dog komme et par positive ændringer, for vi er i kontakt med et par rigtig store navne, som endnu ikke er helt på plads, siger Anders Mogensen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce