Annonce
Ugeavisen Odense

Lange udsigter til støtte: Diskoteksejer føler sig svigtet af statens hjælpeprogram

Jannie Breith nåede at få to måneder med Jannies Dancebar, inden corona-restriktionerne lukkede diskoteket ned. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard
Efter to måneder med Jannies Dancebar fik ejeren, Jannie Breith, lukket sit diskotek ned for coronaen, men hjælpen er udeblevet.

Vindegade: To års forberedelser, to måneders åbning og så en corona-nedlukning. Sådan ser verden ud for Jannie Breith, der har lagt sjæl og krop i at etablere sig med et diskotek i Odense, og som nu ser sig truet af en manglende indtægt.

- Jeg har mistet 400.000 kroner i indtægt, i de tre uger, jeg måtte lukke ned i december, siger hun og fortsætter.

- Jeg har jo brugt indtjeningen fra de første to måneder på opstartsudgifterne, og efter nedlukningen i december har jeg ikke nogen indtægt til at betale mine månedlige udgifter, siger den 43-årige iværksætter, der har lagt mange kræfter i at opbygge sit diskotek i de lokaler, som indtil for to år siden udgjorde den hedengangne spiserestaurant ”Da Isabella”.

Annonce
Da Jannie Breith overtog lokalerne Vindegade 67 i 2020, stod hun foran en gennemgribende renovering af lokalerne, før Jannies Dancebar var klar til gæster. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Utilfredsstillende rådgivning

3. januar ringede hun til Erhvervsstyrelsen for at få rådgivning, men det gjorde ikke hendes humør bedre.

- Jeg er virkelig blevet chokeret over, hvad jeg fik at vide, siger hun og forklarer, at hun blev affærdiget med, at der kan gå flere uger, før hun i det hele taget kan søge om hjælp på grund af, at hjælpepakkerne endnu ikke er godkendt af EU.

Vi lever i et land, der praler med, at systemet fungerer, og vi er et velfærdssamfund, men hvordan kan man så bare lukke folks forretninger, og sige til dem. ”Det må du selv finde ud af”

Jannie Breith

- Rådgiveren forklarede, at det var sådan, sagsbehandlingen var, og at jeg måtte tale med banken om at få et lån, men det kan heller ikke lade sig gøre, siger en meget utilfreds Jannie Breith.

- Jeg har ikke gjort noget forkert, og så lukker de min forretning, og så må jeg selv finde ud af, hvordan jeg vil klare den. Det holder jo ikke, siger hun og leverer sin egen konklusion.

- Måske håber de, at der er flere, der går konkurs, så de ikke behøver at udbetale så meget kompensation, lyder det lidt bittert fra diskoteksejeren.

Annonce

Kritik af restriktioner

Nu håber hun, at corona-restriktionerne kan blive ændret, så hun igen kan åbne for sit natlige publikum, for hun mener, at restriktionerne, er meget uhensigtsmæssige.

- Jeg kender rigtig mange, der har været smittet. De har typisk været forkølede og har haft lidt feber i tre dage, og så er de ovenpå igen. Og det er inklusive mig selv, siger hun og frembringer et retorisk spørgsmål:

- Hvad er det, vi lukker ned for?

Jannie Breith erkender, at smittetallene er høje, men mener, at det ikke giver nogen mening at lukke så meget ned, når sygehusene ikke er overfyldte.

- Jeg savner, at andre inden for min branche protesterer noget mere. Vi lever i et land, der praler med, at systemet fungerer, og vi er et velfærdssamfund, men hvordan kan man så bare lukke folks forretninger, og sige til dem: ”Det må du selv finde ud af”, spørger Jannie Breith, der ved flere lejligheder har ytret sine meninger for rullende kameraer.

- Nogen skal jo starte, men der må være andre end mig, der tænker: ”Hvorfor er der ikke nogen, der siger noget”, lyder det fra iværksætteren, der ikke har tænkt sig at give op så let trods de dystre økonomiske udsigter.

Jannie Breith er meget betænkelig ved nedlukningen og er klar i mælet med sin kritik. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard

- Jeg har to muligheder: Den ene er at kravle under dynen og bryde sammen, og den anden er at tage kampen op, og det er det, jeg har valgt at gøre, siger Jannie Breith.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Ugeavisen Odense

- Du skal holde dig væk: Jens bøvler med muldvarpe, men kommunen forbyder ham at tage affære

Annonce
Ugeavisen Odense

Børn i fokus: Castingbureau søger 3-12-årige til model- og filmarbejde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Ugeavisen Odense

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Ugeavisen Odense

Når julelysene slukkes, tændes farverne i Brandts Klædefabrik: - Vi vil skabe en levende by i mørket

Ugeavisen Odense

Odense Zoo tænder igen for lysene: Sender gæsterne på en tur dybt under havets overflade

Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Ugeavisen Odense

Skisæsonen skydes i gang: Danmarks største skioutlet kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Ugeavisen Odense

Sune lider samme skæbne som sine fem forgængere: Købmandsbutik går konkurs igen, igen

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce