Annonce
Ugeavisen Odense

Vagtfolk i højt beredskab til Black Friday

Vagtmændene Stig Nielsen og Jens Stougaard går en travl weekend i møde. Foto: Kurt Rasmussen
Dette års udgave af salgseventen Black Friday kan i bogstaveligste forstand komme til at stå i skyggen af Covid-19, når køerne former sig i tilbudsmarkedet, og for at undgå uheldige corona-situationer, har et stort antal forretninger allieret sig med vagtbranchen.
Annonce

Odense: I Odense er vagtmændene Stig Nielsen og Jens Stougaard fra vagtselskabet Odin Security ved at forberede sig til weekendens store rykind under Black Friday-eventen.

- Vi får travlt i firmaet, for der er mange forretninger, der har bestilt en vagt til Black Friday, siger driftsdirektør, Jens Stougaard, med henvisning til corona-restriktionerne.

- Hver forretning må kun have et bestemt antal kunder inde ad gangen, og hvis de ikke overholder reglerne, kan de få en gevaldig bøde, siger han og fortæller, at bøden hurtigt kan beløbe sig op i 30.000 kroner.

- Det er der ikke nogen forretning, der har lyst til, men ekspedienterne har jo ikke mulighed for at regulere kundetilstrømningen i forretningen samtidig med, at de skal ekspedere kunderne, så det er en god investering at hyre en vagt ind, siger Jens Stougaard.

Annonce

Stor efterspørgsel

Den store efterspørgsel på corona-kontrol har gjort, at vagtbranchens ansatte har svært ved at følge med efterspørgslen på uddannede vagtmænd, og de to vagter vurderer, at de vil få brug for al den træning, de har gennemført under deres uddannelse som vagt.

- Vi arbejder i et servicefag, og 80 procent af vores aktiviteter går med at informere folk. Det er kun sjældent, at vi må gå til yderligheder, men det er vi jo også trænet i, så vi kan undgå at anvende magt, siger Stig Nielsen, der er salgschef i Odin Security.

Nu håber vagterne, at folk vil orientere sig og handle med fornuft, så Black Friday-indkøbsturen kan foregå uden alvorlige komplikationer, og én enkelt fordel har de spottet i forbindelse med corona-kontrollen.

- Når der er så mange ude at handle samtidig, har butikstyvene det også nemmere. Der er en del gengangere, men dem kender vi, så de skal nok opgive deres foretagende, når de ser os, siger Jens Stougaard.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce