Annonce
Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse: Han arbejder hele tiden

Sexolog og terapeut Joan Ørting har mange års erfaring som brevkasseredaktør i Ekstra Bladet og BT. Hun har en brevkasse for Øboens læsere, hvor hun svarer på spørgsmål om alt fra ensomhed og selvværd til sex og samliv. Foto: Anna Stærbo.
Min kæreste arbejder hele tiden og er så træt, at han har ikke har tid til mig. Hvad skal jeg gøre, spørger en ung kvinde Joan Ørting, der er sexolog og terapeut.

Hej Joan

Jeg er en ung pige på 22 år og har en kæreste på 23 år. Vi har været sammen i fire år og har for det meste haft et godt forhold. Men da vi har bygget hus og tiderne er, som de er, har han travlt med at arbejde.

Han kommer hjem kl. 22 og går derefter direkte i seng, så der er ikke meget til overs. Derfor snakker vi ikke sammen mere, og vi har heller ikke sex.

Jeg prøvede at tage initiativ og købte mig et frækt politi-kostume, men han sagde bare: ”Hvor har du det fra?” Og så lagde han sig ellers til at sove igen. Jeg blev rigtig skuffet, da han senere spurgte, hvorfor jeg skulle gøre sådan noget, når han var så træt

Det har såret mig meget dybt, og nu vil jeg gerne vide, hvad jeg skal gøre for at komme videre og få gang i sexlivet igen?

Hilsen Krebsen

Annonce

Kære Krebs

Som det er nu, føler du dig overansvarlig for, at I overhovedet har et parforhold. Det er for stor et ansvar at bære alene. Din kæreste har fokus på sin karriere og ligger sine kræfter der. Det er han fri til at gøre (der er jo også et nyt hus, der skal betales), men det betyder, at han er træt og udkørt, når han er sammen med dig.

Det er en fejl, som mange af os har begået. Vi har lagt for meget energi på at arbejde og er kommet dødtrætte hjem og har stort set brugt hjemmet til at sove og lade op. Men som Kierkegård sagde: ”Vi lever livet forlæns og forstår det baglæns”

Brevkassen

Sexolog og terapeut Joan Ørting har mange års erfaring som brevkasseredaktør i Ekstra Bladet og BT. Hun har en brevkasse for Øboens læsere, hvor hun svarer på spørgsmål om alt fra ensomhed og selvværd til sex og samliv.

Skriv til redaktion@oeboen.dk eller som post til Ørstedsgade 18, 5900 Rudkøbing - mærket "Joan Ørtings brevkasse". Det er tilladt at være anonym.

Når man sender sit spørgsmål, anbefaler Joan Ørting, at man sørger for at beskrive konteksten for sit spørgsmål - beskriv eksempelvis gerne en situation samt dine følelser eller tanker omkring det.

Ja, der er meget, der skal forstås. Vi er ikke perfekte, og når vi er unge og nye, ved vi ikke, at et parforhold kræver næring og opmærksomhed, og vi ved ikke, hvad der sker, når der ikke er balance mellem arbejdsliv og hjemmefront.

Vi ved det først, når det er gået i stykker.

Du har nu opdaget, at der er noget galt, og at du føler dig afvist og overset, som det er nu. Jeg har tænkt over det, og jeg synes, at du skal foreslå din kæreste, at I laver en fast kærestedag om ugen, f.eks. søndag, så I med god samvittighed kan sætte hinanden fri til at sove eller lave andre ting på de dage, hvor I ikke har aftaler.

Når I ikke har faste aftaler, så er hver dag egentlig en mulighed for, at der kan foretages noget seksuelt samvær, og så kan du komme til at føle dig afvist hele tiden. Men hvis du ved, at søndag er ”jeres dag” og at ingen kan komme og tage den fra jer, den er hellig, og den er altid sat af til jer to, så kan du i ro og mag udfylde dine hverdagsaftener med veninder, hjemmehygge etc. uden at bekymre dig om dit parforhold.

Du ved, at I med sikkerhed har hinanden på søndag og at I kan blive i sengen hele dagen, hvis det er det, I trænger til. Jeg tror, at det vil give jer begge mere overskud. Struktur kan indimellem gøre underværker.

God jul og masser af kærlighed til jer begge fra Joan

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fin donation til H.C. Ørstedselskabet: Sjældent legat i guld

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fotoudstilling i galleri: "Efterladt" viser ting, som samfundet har forkastet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Sommerudstilling i Nowhuset samler 34 Langelandske kunstnere under ét tag

Ugeavisen Øboen

Scenen er sat med 2. Verdenskrig på Langeland: - Vi må aldrig glemme ondskaben, mener Bodil Jørgensen

Ugeavisen Øboen

Carstens og Anna Maríns fristed skal også blive langelændernes: Drømmen om at åbne deres eget er nu virkelighed

Ugeavisen Øboen

Landskamp på torvet er vigtig for Rudkøbings genåbning

Ugeavisen Øboen

Tre søskende i samarbejde: Ny og børnevenlig café i Rudkøbing

Søsiden

Sjældent jubilæum: Aktiv Rudkøbing-sejler i over 60 år

Ugeavisen Øboen

Fra turen til Christiansborg Slotsplads

Ugeavisen Øboen

Første Open By Night for ny handelsstandsformand: -Jeg kan ikke tage rosen som nylig tiltrådt formand

Ugeavisen Øboen

Kran på Bagenkop Havn dyrere end forventet: Havn må selv betale leasing

Ugeavisen Øboen

Den unge Ørsteds vandring ud i livet: Anderledes form for teater på Langeland

Ugeavisen Øboen

Jack giver gerne en hånd med til fest, og når det spidser til

Ugeavisen Øboen

Når et lokalsamfund rejser sig i vrede

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Langeland bliver slået tilbage med et udrejsecenter

Ugeavisen Øboen

Langelandsk advokat går efter borgmesterposten: - Der er for meget, der er foregået bag lukkede døre

Ugeavisen Øboen

To gode film på plakaten i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Tesfaye blev mødt af 2000 langelændere med et klart budskab: Langeland siger nej

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Ugeavisen Øboen

Så er det tid til en tur på biblioteket på Langeland: Materialer skal afleveres - eller kommer der gebyr på

Ugeavisen Øboen

Udstilling om flygtninge: EU-politiker vil vise, hvordan de har det

Annonce